L'expresident Hosni Mubarak, a la sala on s'ha llegit la sentència.
L'expresident Hosni Mubarak, a la sala on s'ha llegit la sentència.

Mubarak, absolt de la mort de manifestants durant la revolta del 2011

L'expresident egipci també queda absolt dels càrrecs de corrupció per la suposada venda d'hidrocarburs a Israel.

RedaccióActualitzat

L'expresident egipci Hosni Mubàrak ha quedat absolt dels càrrecs que hi havia contra ell per la mort de manifestants durant la revolució de la Primavera Àrab del 2011, que va posar fi al seu règim.

Mubarak també ha estat absolt dels càrrecs de corrupció i d'enriquiment il·lícit, pels quals també se'l jutjava, per la suposada venda d'hidrocarburs a Israel.

La sentència, llargament esperada i ajornada en diferents ocasions, l'ha feta pública aquest matí el jutge Mahmud Al-Rachidi en presència de tots els imputats. 

Mubarak, de 86 anys, ha estat portat en helicòpter des de l'hospital militar del Caire, on està empresonat, fins al tribunal, que és en una acadèmia de policia. L'expresident ha assisitit a la lectura del veredicte i la sala s'ha omplert d'aplaudiments.

Els seus dos fills, acusats dels càrrecs de corrupció, també han estat absolts. També s'ha donat a conèixer que s'absolen cinc alts responsables de seguretat, inclòs el ministre de l'Interior de l'època, pel cas de complicitat amb la mort dels manifestants.

Tot i l'absolució, Mubarak no quedarà en llibertat, perquè ja compleix una condemna de tres anys per un cas separat de corrupció.

 

Anar al contingut