Movem Tortosa vol la dimissió o cessament de Panisello pel cas de suposada corrupció en la gestió de l'Hospital de Jesús

ACN Tortosa.-El grup municipal de Movem Tortosa ha reclamat la dimissió o el cessament del conseller delegat de GESAT -la societat municipal que gestiona els hospitals municipals-, Pere Panisello, investigat per un suposat de cas de corrupció en les contractacions de diversos serveis de l'hospital de la Santa Creu de Jesús. Detingut pels Mossos el passat 17 d'abril i pendent de ser citat pel jutjat número 4 de Tortosa, a Panisello se l'investiga pels presumptes delictes de prevaricació, falsedat documental i tràfic d'influències. El mateix Panisello ha confirmat aquesta mateixa setmana aquesta situació en el marc d'una reunió del consell d'administració així com la junta de portaveus convocada pel govern municipal del PDeCAT i ERC. La coalició d'esquerres considera que, "en defensa de l'interès públic i de la imatge dels dos hospitals municipals", el conseller delegat ha de plegar davant "les greus irregularitats" que s'investiguen.

Panisello, segons el relat de Movem Tortosa, ha confirmat que va ser detingut durant hores pels Mossos, que van escorcollar el seu despatx a l'Hospital de Jesús emportant-se documentació referent a contractacions de personal, de serveis de diferents empreses que abasteixen el centre, així com el seu mòbil i l'ordinador. Davant dels portaveus municipals i consellers de GESAT, va reconèixer que la investigació per prevaricació està relacionada amb la prestació de diferents contractes amb empreses de serveis que subministren el centre sanitari sense que s'hagessin contractat amb el preceptiu concurs pública, saltant-se la Llei de Contractació Pública de Catalunya. Els serveis en qüestió serien el de bugaderia, electricitat, compra de material sanitari per hemodiàlisi, compra d'alguns fàrmacs, compra de material per analítica i el subministrament de pa per a l'hospital.Movem Tortosa, en aquest context, ha recordat que ells mateixos ja va denunciar els anys 2015 i 2017 aquestes suposades irregularitats detectades en diferents auditories independents efectuades a l'Hospital i que van acabar posant en coneixement de Fiscalia. La formació creu que la imputació de Panisello "genera inestabilitat política i una manca de confiança pel que fa referència a la gestió política dels hospitals mentre aquesta investigació no finalitzi, afectant negativament la imatge dels dos centres sanitaris" -al marge de l'Hospital de Jesús, el consistori gestiona també la Clínica Terres de l'Ebre-. Així, malgrat i reiterar la seva "presumpció d'innocència" així com el seu suport als treballadors per una situació que, consideren, és fruit d'una "mala gestió política", Movem Tortosa demana a l'alcaldessa que, en el cas que no presenti la seva dimissió els pròxims dies, cessi Panisello "en defensa de l'interès públic, de la transparència i de la bona imatge" dels centres, per la "manca de confiança" amb un conseller delegat investigat i l'inici d'una "nova etapa en la gestió política" dels centres.

Anar al contingut