Toni Comín i la seva germana Betona, en una reunió a Bèlgica
Toni Comín i la seva germana Betona, en una reunió a Bèlgica
Brussel·les

Mostres de condol per la mort del germà de l'exconseller Toni Comín a Bèlgica

Malalt terminal, Pere Comín va decidir traslladar-se a Lovaina davant la vigència de l'ordre de detenció a Espanya contra el seu germà

RedaccióActualitzat

Les mostres de condol a l'exconseller Toni Comín s'han succeït després de la mort del seu germà Pere a Bèlgica. Pere Comín, que tenia una malaltia terminal, va decidir traslladar-se a aquest país per passar els últims dies en companyia de l'exconseller, els seus altres germans i la seva mare, tots reunits a Lovaina, segons ha avançat directe.cat.

La família es va reunir allà davant la vigència de l'ordre de detenció de Comín a Espanya, dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. En el cas de l'euroordre, Bèlgica va rebutjar lliurar Comín i els altres exconsellers després de constatar errors i un defecte de forma en la petició del jutge Llarena.

Tant el president de la Generalitat, Quim Torra, com el del Parlament, Roger Torrent, han donat ànims a l'exconseller i la seva família:

 

 

També l'expresident Carles Puigdemont li ha transmès el seu condol, així com els exconsellers Meritxell Serret i Clara Ponsatí, que comparteixen amb Comín la situació d'exili:

 

 

 

 

Altres personalitats, com l'exdirigent d'Iniciativa per Catalunya-Verds Joan Herrera, el diretor de la Fundació per la Pau, Jordi Armadans, el cantautor Lluís Llach o l'advocada Magda Oranich s'han sumat a les mostres de condol:

 

 

 

ARXIVAT A:
Toni Comín
Anar al contingut