Barcelona

Mossos i Trànsit creen un cercador en línia per identificar bicicletes robades

Els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit impulsen un registre que permetrà saber si el vehicle ha estat sostret o no a partir del número de bastidor. També engega una campanya amb consells per evitar els robatoris.

RedaccióActualitzat

Les bicicletes són un objecte molt llaminer per als lladres i tot sovint desapareixen. Moltes d'aquestes acaben en el mercat de segona mà, que amb la crisi també ha vist com es rellançava. Els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit han decidit impulsar un cercador en línia de bicicletes robades perquè qualsevol que en compri una ja utilitzada pugui tenir la certesa que no ha estat sostreta.

La policia catalana nodrirà el registre amb els números de bastidor de les bicicletes sostretes denunciades. Així qualsevol, siguin professionals del sector o compradors particulars, podran detectar si es tracta d'un vehicle robat.

Paral·lelament, els Mossos han impulsat la campanya "No em regalis. Lliga'm bé", en què ofereixen als propietaris de bicicletes consells per impedir que els robin i se'ls insta a tenir les dades del vehicle controlats per si això passa.

Recomanen aparcar en espais on hi hagi més bicicletes, lligar-la correctament i, si és possible, amb dos cadenats, un que subjecti la roda i el quadre a una barra fixa, i una altra que uneixi el seient i altres accessoris amb el quadre.

Anar al contingut