Les caixes sobre el suposat espionatge dels Mossos a polítics antisobiranistes
Les caixes sobre el suposat espionatge dels Mossos a polítics antisobiranistes

Mossos i Policia Nacional: dues versions del suposat espionatge a polítics catalans

Actualitzat

La policia va trobar caixes amb documents que els Mossos d'Esquadra duien a destruir a una incineradora. Arran d'això, es va començar a parlar sobre un cas de suposat espionatge dels Mossos a polítics catalans contraris al procés sobiranista. Els fets, però, presenten controvèrsia: hi ha diferències entre la versió de la Policia Nacional i la dels Mossos d'Esquadra.

Segons la Policia Nacional, a mitjans del 2014, al barri de les Corts, es van reunir diverses vegades un suposat reclutador d'espies pel centre d'informació de la Generalitat (Cesicat) i un mosso d'esquadra.

El reclutador li va prometre un sou en negre de 700 euros i li va mostrar un pis franc al carrer Numància a canvi que espiés polítics. Per convence'l, li va explicar l'experiència d'algú altre que ja feia d'espia.

La Policia Nacional ha enviat un informe a la jutge Lamela, que recull tot el que el mosso va explicar quan va denunciar el cas; entre altres coses, que aquest suposat cos d'espionatge pretenia utilitzar la tortura per aconseguir informació.

 

 

Segons els Mossos d'Esquadra, però, el que hi havia dins de les caixes de l'abocador era la denúncia d'un mosso, una denúncia que no tenia res a veure amb espionatge.

Els Mossos admeten que l'agent va reunir-se amb un noi que tenia molta informació sobre ell al barri de les Corts. A causa d'això, el mosso va informar els seus superiors.

Després d'investigar, van saber que les dades personals sortien d'una exnòvia del mosso i de la seva pròpia informació a les xarxes. També van descobrir que el suposat pis franc era l'habitatge de la mare del presumpte reclutador, que en realitat era un estudiant de 18 anys. El seu amic no era espia.

Després d'aquesta investigació, els nois van haver de comparèixer davant del jutge de Barcelona, que els va condemnar a una multa de 18 mesos. Segons la sentència judicial, la intenció que tenien els nois era lligar amb el mosso.

Anar al contingut