Diversos agents dels Mossos d'Esquadra caminant durant un dispositiu antiterrorista a la Barceloneta el juliol (ACN/Blanca Blay)

Els Mossos detenen dos homes per instigar atacs racistes com els de Nova Zelanda

Un l'han detingut a la Pobla de Cérvoles, a la comarca de les Garrigues, i l'altre detenció la va practicar la Guàrdia Civil al municipi del Campello, a l'Alacantí

Fàtima LlambrichActualitzat

Una investigació dels Mossos d'Esquadra ha acabat amb la detenció de dos homes de 30 anys pels delictes d'enaltiment del terrorisme racista i d'incitació a l'odi contra diferents col·lectius d'estrangers, segons ha pogut saber TV3.

Els detinguts, segons la investigació policial, tenien com a referència els atacs a dues mesquites de l'australià Brenton Tarrant a Christchurch, a Nova Zelanda; uns fets del març de l'any passat en què va matar 51 persones.

Els dos homes, que el jutjat d'instrucció 4 de Lleida ha deixat en llibertat amb càrrecs, utilitzaven els canals de missatgeria per internet i fòrums per difondre els seus missatges, i la intenció era preparar el que havien etiquetat com a "guerres racials".

Entre els seus objectius hi havia crear una comunitat "aïllada i armada", segons fonts de la investigació; amb la qual volien assolir els seus objectius, els atacs. La investigació ha pogut conèixer com estaven tramant els seus propòsits.

Una de les detencions es va fer a la Pobla de Cérvoles, a les Garrigues, el dia 11 de setembre; l'altra la va practicar la Guàrdia Civil al municipi del Campello, a l'Alacantí. Tots dos, de nacionalitat espanyola, s'hauran de presentar al jutjat cada quinze dies.

De moment, no consta, per la investigació, que els seus propòsits delictius estiguessin en un estadi avançat, ni que haguessin fet les provisions de material necessàries per atacar de manera imminent.

 

ARXIVAT A:
TerrorismeRacisme
Anar al contingut