Pla obert de la reunió entre els Mossos d'Esquadra, Renfe i l'Ajuntament de Blanes el 9 de desembre de 2019 (Horitzontal)
Pla obert de la reunió entre els Mossos d'Esquadra, Renfe i l'Ajuntament de Blanes el 9 de desembre de 2019 (Horitzontal)

Mossos d'Esquadra, vigilants de Renfe i Policia Local de Blanes sumen "esforços" per evitar agressions als trens

ACN Girona.- Els Mossos d'Esquadra, els vigilants de seguretat de Renfe i la Policia Local de Blanes (Selva) sumaran "esforços" per reforçar la vigilància policial i evitar futures agressions als trens de rodalies. Aquesta és la voluntat dels tres cossos de seguretat després d'una reunió aquest dilluns a la tarda a l'Ajuntament de Blanes. L'objectiu de la trobada era parlar sobre l'agressió que havien patit tres vigilants de seguretat la matinada del diumenge 1 de desembre a l'estació de Pineda de Mar (Maresme) en un tren que venia de Blanes. De tota manera, l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha plantejat que "el problema no és l'origen del tren" i ha demanat millorar la coordinació entre cossos i augmentar els esforços de tots els cossos.

D'aquesta manera, Canosa ha especificat que aquest dilluns han posat en comú "que no hi hagi un cos o un altre que es posi en funcionament" a partir d'un dispositiu especial, sinó "que siguin tots els cossos que es posin en marxa" per "garantir la seguretat dels passatgers" que utilitzen el servei de rodalies.En aquest sentit, l'alcalde ha apuntat que en un principi la reunió ha començat "amb punts de vista diferents" del conflicte, però Canosa ha volgut remarcat que "no hem de pensar on s'havia generat el problema". Entre d'altres coses, el batlle ha recordat que "l'incident no es va produir a Blanes", però que els preocupa que el servei de rodalies funciona bé i per això s'han implicat en la reunió.Una de les possibles sortides que hi veuen és "un sistema de comunicació més directe" entre cossos de seguretat "sense problemes de torns de treball" que a vegades complica les converses entre agents dels cossos i també amb els vigilants de seguretat de Renfe.Dos detinguts a PinedaL'agressió de tres vigilants de seguretat la matinada de l'1 de desembre es va saldar amb la detenció de dos joves a Pineda de Mar. Es tracta d'un noi de 19 anys i un altre menor d'edat i se'ls imputa un delicte de lesions, un de lesions amb amenaces per al menor d'edat i un altre de danys pels dos joves.L'agressió es va produir després que els detinguts tornessin de festa de Blanes amb un dels primers trens de tornada a Barcelona. En la tornada, dos grups de joves es van enfrontar i quan els vigilants els van intentar separar, van resultar ferits. Un dels empleats de seguretat va necessitar quatre punts de sutura en una ferida. Un altre va rebre l'impacte d'una pedra en un ull. I l'altre va patir una contusió en un braç.Des de Renfe han assegurat que aquests incidents no s'havien produït mai abans en aquesta línia, però sí que s'havien viscut situacions similars a Sabadell, Vic o Manresa.

Anar al contingut