Mossos d'Esquadra custodiant la porta de la Fiscalia Superior de Catalunya (ACN)
Mossos d'Esquadra custodiant la porta de la Fiscalia Superior de Catalunya (ACN)
Barcelona

Mossos comença a complir l'ordre d'identificar responsables dels col·legis per l'1-O

Han començat a presentar-se a centres electorals, on demanen dades personals dels directors i si han rebut alguna directriu d'Ensenyament pel referèndum

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra ja estan complint les ordres que aquest dilluns va donar la fiscalia: identificar els responsables dels centres designats com a col·legis electorals i que s'entregui tota la documentació relacionada amb l'1 d'octubre.

Els comandaments ja han rebut la instrucció i han començat a presentar-se a centres electoral, on demanen dades personals dels directors i si han rebut alguna directriu d'Ensenyament per l'1-O.

Fonts consultades apunten que es fa amb la major discreció possible, en alguns casos amb patrulles de paisà que faran informes que traslladaran a la fiscalia.

Com ha fet fins ara, i tal com va dir el major Trapero, la policia catalana dona compliment als requeriments del fiscal. Si no fos així podrien caure en un delicte de desobediència.

Diferent és la postura del Departament d'Interior respecte a la decisió de la fiscalia d'imposar el coronel Diego Pérez de los Cobos com a coordinador de les actuacions policials. L'absència en la reunió d'aquest dilluns del major Trapero ho reafirma. Hi va anar el comissari Ferran López, que a partir d'ara serà la persona que anirà a les pròximes reunions de coordinació.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut