A Lavrov l'ha sorprès l'actitud del govern espanyol (Reuters)
A Lavrov l'ha sorprès l'actitud del govern espanyol (Reuters)
Moscou

Moscou qualifica d'"histèriques" les acusacions d'ingerència russa a Catalunya

Així ho ha qualificat el cap de la diplomàcia russa, Serguei Lavrov, després que el seu homòleg espanyol, Alfonso Dastis, denunciés aquestes suposades ingerències davant Brussel·les

RedaccióActualitzat

Al govern rus l'han sorprès les acusacions de l'executiu de Rajoy d'ingerència russa en el procés sobiranista de Catalunya. El ministre d'Afers Estrangers de Rússia, Serguei Lavrov, ha qualificat aquest dimecres d'"histèriques" aquestes acusacions. El ministre rus ho ha dit després que el seu homòleg espanyol, Alfonso Dastis, denunciés aquestes suposades ingerències davant la Unió Europea.

En una compareixença informativa, Lavrov ha remarcat que no hi ha proves sobre aquesta qüestió i ha afegit que les denúncies d'interferències es fan potser per desviar l'atenció dels problemes d'Espanya:

 

"Potser això s'explica perquè a les capitals dels països d'on arriben aquestes acusacions, sigui Madrid, sigui Londres, no tenen resolts plenament els seus problemes interns (···) Segurament aquesta histèria sensacionalista la munten per distreure l'atenció dels seus electors davant la incapacitat de resoldre aquests problemes interns"

 

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, també s'hi ha referit per assegurar que Espanya no té cap indici sobre les suposades ingerències de Rússia en el cas català:

 

"Ni les autoritats espanyoles, ni l'OTAN, ni els mitjans han presentat cap argument que mereixi l'atenció sobre aquestes acusacions. Per això considerem que no tenen cap fonament aquestes afirmacions que sembla que són la continuació de la mateixa histèria que hi ha als Estats Units i altres països"

 

 

El govern espanyol parla de "la connexió russa" a Catalunya

El president Rajoy va acusar els "hackers" russos de crear comptes falsos de Twitter per donar suport a la independència de Catalunya.

Aquest dilluns, el govern espanyol es va quedar sol a Brussel·les en la denúncia que Rússia ha instigat, via internet, una campanya de "desinformació i manipulació" en relació amb Catalunya. Dastis ho va exposar en una reunió dels caps de la diplomàcia de la UE, on va alertar que la ingerència es podria allargar fins a les eleccions del 21D. A més, també va ficar Veneçuela en el mateix sac, tot i que en menor mesura.

Les autoritats espanyoles van traslladar fa unes setmanes aquesta preocupació a Moscou, assegurant tenir informes propis que demostren aquesta suposada ingerència externa per agreujar la crisi política catalana. En tot cas, el ministre va aclarir: "No ens consta formalment que el govern rus estigui al darrere d'això però sí que sabem d'on ve aquest trànsit [a internet] que està vinculat amb xarxes que tenen la seva seu o el seu punt de propagació a Rússia".

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DGovern empresonat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut