El foc crema amb molta virulència en diversos punts de l'estat de Califòrnia (Reuters)
El foc crema amb molta virulència en diversos punts de l'estat de Califòrnia (Reuters)

Almenys nou morts i 150.000 evacuats per una onada d'incendis a Califòrnia

RedaccióActualitzat

Dos incendis avancen sense control a l'estat nord-americà de Califòrnia. El més devastador és el que hi ha al nord, al comtat de Butte. Crema descontrolat a causa de les fortes ràfegues de vent i el terreny eixut i ha provocat almenys nou morts, segons ha explicat el xèrif del comtat.

Algunes de les víctimes van ser sorpreses a dins dels vehicles quan intentaven fugir. Hi ha unes 150.000 persones desplaçades.

 

 

Persones sorpreses pel foc a dins dels vehicles quan intentaven fugir (Reuters)

 

Hi ha 35 persones desaparegudes i també han resultat ferits tres bombers que participen en l'extinció. El foc, que continua actiu, ha arrasat prop de 7.000 cases i comerços en més de 35.000 hectàrees.

El foc ha calcinat completament la població de Paradise, uns 300 quilòmetres al nord de San Francisco, on viuen unes 26.000 persones.


 

Un incendi a tocar de Malibu

A la costa de Los Angeles, un altre incendi també sense control està cremant la zona de Malibu, on hi ha les mansions de moltes estrelles de Hollywood.

També s'han fet evacuacions forçoses d'unes 12.000 persones. Aquest incendi es va originar dijous a Thousand Oaks, el comtat que es recuperava de la matança a trets de dotze persones en un bar country.

 

ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut