Morral demana unitat i que els partits polítics escoltin les bases

El secretari general de la Crida Nacional per la República remarca que "no volem ser un partit polític"

RedaccióActualitzat

El secretari general de la Crida Nacional per la República, Antoni Morral, ha assegurat, en el programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, que les cúpules dels partits polítics dificulten la unitat de l'independentisme que les bases estan demanant perquè tenen interessos de partit.

"Aquestes reflexions de no arribar a acords amb la Crida van en la direcció de protegir els espais electorals de cada un dels partits polítics. Són missatges, per tant, que provenen de les direccions dels partits. Però si escoltem la gent del carrer, la gent normal, les bases d'aquests mateixos partits polítics, veiem que hi ha una diferència molt important en aquest missatge." 


Morral ha assegurat que la Crida, que s'ha constituït aquest dissabte, no és un partit polític, sinó una associació, i que aspiren a captar militants d'altres formacions polítiques que tinguin com a objectiu el mandat de l'1 d'octubre. 

"No volem ser un partit polític perquè volem que tots els militants dels altres partits polítics, que comparteixin l'objectiu de fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre, puguin fer-se de la crida. Per tant, aquí no hi ha cap incompatibilitat entre ser militant d'un partit i associar-se a una assosciació qualsevol, com la Crida." 


La Crida, també un partit

No obstant això, Morral ha confirmat que han inscrit també un partit amb el nom de "Crida" per si en el futur volen optar a presentar-se a unes eleccions en solitari. El secretari general de la formació espera que s'hi incorporin com a associades les 17.000 persones que s'hi van inscriure com a fundadores.

 

 

Morral també ha assegurat que aquests pròximes mesos treballaran per aconseguir candidatures que, a partir de la unitat, garanteixin la victòria de l'independentisme a les municipals.


Unitat a Barcelona

La crida a la unitat de l'independentisme ha estat una de les consignes del congrés fundacional de la Crida, i l'eix del discurs del president Quim Torra. 

 

 

A més de Jordi Sànchez com a president i Antoni Morral com a secretari general, la direcció de la Crida també la integraran 19 persones, entre les quals hi ha les conselleres Laura Borràs i Elsa Artadi, el conseller Damià Calvet, la diputada Gemma Geis, la periodista Pilar Calvo, que va ser portaveu dels presos en vaga de fam, i els exconsellers socialistes Marina Geli i Ferran Mascarell, actual delegat de la Generalitat a Madrid.

ARXIVAT A:
Crida Nacional per la RepúblicaProcés catalàIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut