Morir mentre es tenen relacions sexuals de viatge, accident laboral a França

Morir mentre es tenen relacions sexuals de viatge, accident laboral a França

RedaccióActualitzat

Un atac de cor sobrevingut mentre es tenen relacions sexuals durant un viatge de treball es pot considerar una accident laboral? La justícia francesa ha dit que sí. I que la família té dret a indemnització.

El cas es remunta al 2013. La sentència del Tribunal d'Apel·lacions de París és del maig passat, però ara una advocada especialista en Dret Social, Sarah Balluet, l'ha difós per les xarxes i és quan el món s'hi ha fixat.

El febrer del 2013, l'empresa TSO, especialitzada en la construcció i manteniment de línies ferroviàries, va enviar un dels seus empleats, Xavier X., tècnic de seguretat, a Meung-sur-Loire, a prop d'Orleans. Al cap de poc, l'empresa va rebre una trucada de la Gendarmeria: l'havien trobat inconscient a la seva habitació.

Després de les investigacions, es va saber que havia mort d'un atac de cor a casa d'una dona desconeguda després de tenir-hi relacions sexuals.

La Caisse Primaire d'Assurance Maladie (CPAM), l'organisme de la sanitat pública que decideix en matèria de malalties professionals i accidents laborals, ho va considerar un accident de treball. Argumentava que una relació sexual era com qualsevol altre acte de la vida quotidiana, "com dutxar-se o menjar".

L'empresa va decidir portar el cas als tribunals amb l'argument que no era accident laboral perquè la mort s'havia produït fora de les hores de treball i en una altra habitació que la que l'empresa li havia reservat.

Al maig, el Tribunal d'Apel·lacions va donar la raó a la Caisse Primaire i va concloure que un empleat és responsabilitat total de l'empresa quan està en viatge de treball. No importa si té l'accident durant un acte professional o durant un acte de la vida quotidiana, excepte en el cas que l'empresari tingui la prova que el treballador havia interromput la feina per motius personals. I això,TSO no ho va poder provar.

L'empresa, a més, haurà d'indemnitzar la família de Xavier X.: li haurà de pagar, cada mes, el 80% del sou fins al dia en què s'hauria jubilat.

Sarah Balluet, l'advocada que ara ha exposat tot el cas a les xarxes, qualifica a Linkedin la sentència d'inèdita i sosté que s'hauria de recórrer al Tribunal de Cassació:

"En la mesura que l'atac de cor s'ha produït en una situació sense cap relació amb l'activitat professional, aquesta solució és qüestionable."

Anar al contingut