L'acadèmia militar de Talarn (Foto: ACN)
L'acadèmia militar de Talarn no tancarà (Foto: ACN)
Talarn

Morenés cita arguments a favor de la continuïtat de Talarn, però reconeix que n'estudïen el seu futur

El ministre ha explicat que hi ha arguments a favor de la continuïtat de Talarn però ha reconegut que estan revisant el futur de l'acadèmia i es plantegen una racionalització de l'ensenyament militar.

RedaccióActualitzat
El ministre de Defensa espanyol, Pedró Morenés, ha tornat a deixar en suspens el futur de l'acadèmia militar de Talarn. Morenés ha explicat que hi ha arguments a favor de la continuïtat de l'Acadèmia com ara la vinculació que es genera entre els oficials que hi estudien, però també ha reconegut que es plantegen una racionalització de l'ensenyament militar per motius econòmics. En aquest sentit, diu que estan revisant el futur de Talarn però que no s'ha pres cap decisió definitiva. No obstant, ha advertit que, de vegades, cal prendre decisions dures.

L'anunci d'un possible tancament de l'acadèmia va provocar el rebuig unànime de la comarca, ja que el centre genera 800 llocs de treball. Fins i tot es va crear una plataforma en defensa de la seva continuïtat.

Aquest dilluns es fa el primer acte solemne al centre després que se'n qüestionés el futur. Serà l'entrega de despatxos de la 37a promoció de suboficials i compta amb la presència de Morenés, el president Artur Mas i els prínceps d'Astúries.

Fins ara l'acadèmia ha llicenciat 23.000 sergents i en l'actual promoció hi ha 470 suboficials.
Anar al contingut