El supervivents del naufragi a l'illa d'Alboran, aquest dimarts al vespre quan van arribar a Almeria (EFE)
El supervivents del naufragi a l'illa d'Alboran, aquest dimarts al vespre quan van arribar a Almeria (EFE)

Moren una nena i una dona que viatjaven en patera del Marroc a Almeria

La patera va naufragar a l'illa d'Alborán i es busca una persona desapareguda, els altres 30 passatgers van ser portats a Almeria

RedaccióActualitzat

Salvament Marítim va rescatar aquest dimarts una trentena de persones que havien arribat en una patera a l'illa d'Alborán, a mig camí entre Melilla i Almeria. A l'embarcació, una barca pneumàtica, també hi anava una nena de 10 anys, que ha perdut la vida quan l'embarcació ha bolcat i ha quedat atrapada a sota.

Una altra de les passatgeres de la barca, una dona que va tenir una aturada cardiorespiratòria un cop va ser a l'illa, també va morir tot i que un helicòpter la va portar a Almeria. Els passatgers van explicar que una altra persona que anava a la barca havia desaparegut. Salvament Marítim havia rebut poc abans de les quatre de la tarda l'avís d'una activista que la patera havia sortit.

L'embarcació va naufragar al costat de l'illa d'Alborán i els passatgers van ser auxiliats pel destacament militar de l'illa. Posteriorment, Salvament Marítim es va fer càrrec de portar els 30 supervivents a Almeria. Aquest dimecres continua la recerca de la persona desapareguda amb bussos del GEAS de la Guàrdia Civil, un helicòpter i una patrullera.

El trànsit de pateres entre Marroc i la costa espanyola és constant. Segons ha avisat per Twitter l'activista Helena Maleno, del col·lectiu Caminando Fronteras, aquesta mateixa nit de dimarts a dimecres han creuat l'estret dues embarcacions més:

 


 

Anar al contingut