Els assaltants han utilitzat bombes incendiàries.
Els assaltants han utilitzat bombes incendiàries.
Kíev

Moren tres activistes prorussos en l'assalt a una caserna militar a Mariúpol, a l'est d'Ucraïna

Tretze persones més queden ferides en el tiroteig, segons informa el govern ucraïnès

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior d'Ucraïna, Arsen Avakov, ha informat que la Guàrdia Nacional ha abatut en les últimes hores tres separatistes prorussos en un tiroteig en una caserna militar de Mariúpol, a l'est del país. Tretze persones més han quedat ferides. També hi ha hagut 63 detinguts, segons assenyala el govern ucraïnès.

Avakov explica, a través de la seva pàgina oficial a Facebook, que l'operació militar s'ha fet com a resposta a un "atac" de manifestants prorussos armats a una base del Ministeri de l'Interior ucraïnès de la mateixa ciutat. El ministre afegeix que prop de 300 separatistes han atacat l'edifici amb bombes incendiàries després que les tropes de la Guàrdia Nacional es neguessin a fer costat a les seves mobilitzacions contra el nou govern prooccidental del país.

L'agència Reuters informa que les forces de l'ordre ucraïneses han fet diversos trets a l'aire i que els atacants s'havien retirat. Avakov assegura, però, que immediatament després s'ha procedit a la localització i al desarmament de "les bandes assaltants", que ha derivat en el tiroteig. Aquest fet passa poques hores abans de la reunió de Ginebra d'aquest migdia, una trobada a quatre bandes amb els Estats Units, Europa, Ucraïna i Rússia, que intentaran trobar una sortida a la crisi.

 

 

 

Anar al contingut