Agramunt

Moren quatre persones grans en inundar-se una residència per la llevantada a Agramunt

Suspeses les classes a l'escola bressol municipal Els Nins i a l'Escola Municipal de Música

RedaccióActualitzat

Nit tràgica a Agramunt després que la llevantada ha fet desbordar el riu Sió i l'aigua ha inundat la planta baixa de la residència de persones de la tercera edat Ribera del Sió, passades les quatre de la matinada. Els equips d'emergència han trobat quatre àvies que hi residien i que havien desaparegut arran de la crescuda sobtada del Sió.

Els Bombers de la Generalitat han pogut rescatar, però, cinc avis més, sans i estalvis, que eren a la mateixa planta i que han estat traslladats en centres sanitaris per hipotèrmia.

Tres dels avis els han traslladat al CAP de la població i ja han pogut tornar a la residència. Els altres dos encara estan ingressats a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, tot i que no es tem per la seva vida.

En el moment en què ha començat la inundació a la planta del soterrani, els 9 ancians, amb mobilitat reduïda en diferents graus, estaven dormint i només s'han pogut salvar els avis que estaven lligats als seus llits. La resta de plantes de la residència, en canvi, no han patit cap afectació. 

Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat a la residència 11 dotacions, incloent-hi efectius de la unitat subaquàtica dels GRAE, el grup d'actuacions especials.

Se suspenen les classes de dues escoles

A Agramunt, també s'han suspès les classes a l'escola bressol municipal Els Nins i a l'Escola Municipal de Música, que estan situades al mateix carrer que la residència geriàtrica.

Tot i que la llevantada que ha travessat Catalunya de sud a nord està remetent, Protecció Civil manté el pla Inuncat, pel desbordament del riu Sió a l'altura d'Agramunt, i demana que ningú accedeixi a la llera ni a punts baixos ni guals propers al riu Sió, davant el risc que es pugui tornar a desbordar.

Munté diu que la residència complia amb la normativa

La vicepresidenta del govern, Neus Munté, que s'ha desplaçat fins a Agramunt juntament amb el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que la residència, que compta amb 67 places i estaven totes ocupades, complia tota la normativa.  

Jané diu que ers feia preveure el què ha passat

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut