Una vintena d'ocupants de la patera els han traslladat a l'hospital, tres d'ells en estat greu (112 Canàries)
Una vintena d'ocupants de la patera els han traslladat a l'hospital, tres d'ells en estat greu (112 Canàries)
Canàries

Moren quatre persones en una patera que anava a la deriva al sud de les Canàries

Una vintena de persones més que viatjaven en la mateixa embarcació han estat ingressades a l'hospital, tres en estat greu

RedaccióActualitzat

Han mort quatre ocupants d'una patera que anava a la deriva a 120 milles al sud de l'illa d'El Hierro, a les Canàries. Dinou persones més que viatjaven a l'embarcació, tots homes, han estat evacuats en tres helicòpters fins a l'aeroport de Tenerife Sur. Tres estan en estat greu i una quinzena tenen pronòstic menys greu.

Segons la Delegació del Govern espanyol, l'embarcació ha estat localitzada diumenge al matí per un pesquer que era a la zona i els hauria auxiliat fins a l'arribada dels equips d'emergència.

 


 

En el rescat dels ocupants de la patera han participat l'embarcació Salvamar Adhara, un helicòpter i un avió de Salvament Marítim.

Diumenge a la tarda s'han rescatat en aigües de l'estret de Gibraltar els 14 ocupants d'una altra patera que navegava rumb a la costa gaditana. Aquesta segona embarcació carregada amb migrants que intentaven arribar a la costa espanyola l'ha detectat un helicòpter de l'agència europea Frontex.

En el que portem d'any ja han mort 47 persones que intentaven arribar en patera a les illes Canàries des de la costa africana.

 

 

Anar al contingut