Praga

Quatre morts en un incendi en un hotel de la cadena espanyola Eurostars a Praga

Dos persones de nacionalitat alemanya i sud-coreana van morir al mateix hotel i dues dones ha perdut la vida a l'Hospital General de Praga on van ser traslladades ferides de gravetat

RedaccióActualitzat

Dues persones, un alemany i un sud-coreà, van morir aquest dissabte i nou van ser hospitalitzades en estat greu a causa d'un incendi en un hotel de la cadena espanyola Eurostars al centre de Praga, van informar els serveis de rescat txecs.

El director dels serveis d'emergència de Praga, Petr Kolouch, va parlar de l'incendi poc després de començar:

"Hi ha dos morts però temem que aquesta no serà la xifra final de morts."

Les paraules de Kolouch eren premonitòries perquè aquest diumenge hi han hagut dues defuncions més. Han estat a l'hospital. Dues de les ferides de gravetat han perdut la vida. Amb aquestes dues persones són quatre els morts per l'incendi a l'hotel Eurostars.

Un altre portaveu dels serveis d'urgència va assegurar que el primer equip que va arribar al lloc va haver d'aplicar maniobres de reanimació a tres persones que presentaven una parada cardíaca. Aquestes tres persones van ser connectades a unitats de suport vital i es troben ja a l'UCI de l'Hospital General de Praga.

 

Segons els bombers, citats per Ràdio Praga i altres mitjans de comunicació locals, desenes de persones, en la seva gran majoria estrangers, van estar evacuades de l'hotel Eurostars David, a prop del Teatre Nacional de la capital txeca.

L'incendi a l'hotel, un palau d'estil neorenaixentista amb 76 habitacions, va començar poc després de les 18 hores per raons que encara es desconeixen.

Entre els ferits també hi ha dos bombers afectats per la caiguda d'un dels pisos en el que treballaven. Els afectats per l'incendi han patit en la seva majoria ferides menors i problemes respiratoris pel fum.

Cap a les 21.00 l'evacuació de l'hotel i l'incendi han conclòs, segons fonts dels bombers, que han enviat més de cent efectius al lloc dels fets.

 

L'alcaldessa de Praga, Adriana Krnacova, va parlar en el seu compte de Twitter de "temps difícils i tràgics". També va expressar la seva solidaritat amb les famílies de les víctimes i va felicitar els bombers per la feina feta.

Dos autobusos es van encarregat d'evacuar els hostes de l'hotel, que van ser reallotjats en un altre establiment de la mateixa empresa.

Anar al contingut