Port de València
Port de València (APV)

Moren dos nens al port de València que haurien saltat d'un vaixell per evitar ser repatriats

L'alcalde de València critica la llei d'estrangeria per la mort dels dos nens d'uns 13 anys que havien fet una travessia de 14 dies com a polissons en el vaixell

Dos menors han mort ofegats aquest divendres a les aigües del port de València després de saltar de l'embarcació on viatjaven com a polissons. Quan el vaixell procedent d'un port africà va atracar a les 7 del matí, la tripulació va informar que els nens s'havien llançat al mar en el moment en què la nau entrava a la zona portuària.

Els menors tenien uns 13 anys, segons ha dit l'alcalde de València, Joan Ribó, que ha mostrat la seva indignació amb les lleis migratòries.


No serà fins les conclusions de l'autòpsia quan es detallaran les circumstàncies i l'edat exacta dels menors. La principal hipòtesi és que els nens van saltar per intentar arribar a un moll i evitar ser repatriats.

A les 10 del matí es van localitzar els dos cossos al moll Príncep Felip, i efectius del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) van recuperar-ne els cadàvers.

Investigació dels fets

Segons el mitjà valencià "Levante", la Policia Nacional ha pres declaració a diversos membres de la tripulació per intentar esbrinar si algun membre té responsabilitat en la presència dels nens al vaixell.

Encara no se sap si van pujar al Camerun o a la Costa de Marfil, l'últim país on la nau va tocar terra abans de salpar cap a València en una travessia de més de 14 dies durant la qual els menors van haver de buscar refugi.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat també la mort dels dos nens.


Davant la mort dels dos menors migrants, Save The Children ha reiterat la necessitat de protegir els nens a través de vies legals i segures.

 

ARXIVAT A:
MigracionsPaís Valencià
Anar al contingut