Getafe

Un home s'hauria suïcidat després de matar els seus fills en un incendi a Getafe

RedaccióActualitzat

Una nena de 8 anys i un nen de 13 han mort aquest dimarts al vespre en un pis a Getafe. Bombers de la Comunitat de Madrid han anat al domicili després de rebre un avís que alertava d'un foc en un habitatge del carrer Benjamín Palencia. Després d'extingir les flames, els bombers han trobat els cossos dels dos nens cremats a dins del pis.

Poc després dels fets, els serveis sanitaris han confirmat la mort del pare dels nens, atropellat per un tren a l'estació de Getafe Industrial. Agents de la Policia Nacional s'han fet càrrec de la investigació.

La mare dels nens ha hagut de ser atesa per un atac d'angoixa i l'han traslladada a l'Hospital de Getafe.

La principal hipòtesi: el pare, autor de l'incendi

La Policia Nacional estudia com a principal hipòtesi que el pare dels dos nens hauria provocat el foc i després s'hauria suïcidat, tot i que les circumstàncies del succés encara s'estan investigant. Fonts de la investigació citades per l'agència EFE apunten que el pare havia estat sol amb els nens al domicili aquest dimarts a la tarda.

Cap a un quart de nou del vespre, els veïns han alertat d'un incendi a l'habitatge. Cinc minuts després, Emergències de la Comunitat de Madrid ha rebut l'avís que un home s'havia llançat a les vies del tren a l'estació de Rodalies de Getafe Industrial. Segons fonts policials, la mare era fora de l'habitatge en el moment de l'incendi i ha estat ella qui, quan s'ha assabentat dels fets, ha facilitat l'accés dels bombers al pis, que estava tancat amb clau.

Fonts pròximes a la investigació assenyalen que els pares dels nens estaven en procés de separació, però no consten denúncies per maltractaments ni cap ordre d'allunyament.

 

Tres dies de dol

L'Ajuntament de Getafe ha decretat tres dies de dol oficial per la mort dels dos nens, un d'ells, el de 13, amb paràlisi cerebral. El consistori també ha suspès tots els actes oficials programats per aquest dimecres i ha convocat una concentració a la plaça de l'Ajuntament a les dotze del migdia.

L'alcaldessa de la ciutat, Sara Hernández, ha afirmat que la tragèdia ha deixat la població "sense paraules" i "amb el cor encongit":

 

 

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut