Militars arribant al lloc del tiroteig (EFE)
Militars arribant al lloc del tiroteig (EFE)

Moren dos espanyols en un tiroteig en una caserna militar a Cap Verd

Les víctimes són vuit militars i tres civils, entre els quals hi ha dos ciutadans espanyols que treballaven de tècnics de telecomunicacions

Actualitzat

Onze persones han mort en un tiroteig a una caserna militar a l'arxipèlag de Cap Verd. Dues de les víctimes són de nacionalitat espanyola, segons han informat mitjans portuguesos. Les víctimes són vuit militars i tres civils, entre els quals hi ha els dos ciutadans espanyols. Les víctimes són dos homes de 31 i 51 anys que treballaven de tècnics de telecomunicacions. En el moment de l'atac hi havia un altre ciutadà espanyol a la caserna, que ha aconseguit escapar sa i estalvi.

L'atac a la caserna de Monte Tchota s'ha comès la matinada de dilluns a dimarts a la localitat de Rui Vaz, a l'illa de Santiago, la principal de l'antiga colònia portuguesa, situada a uns 1.500 quilòmetres de les illes Canàries. Les forces de seguretat han trobat els cadàvers en les instal·lacions militars.

El ministeri d'Afers Exteriors ha confirmat la mort dels dos ciutadans espanyols. A hores d'ara, encara es desconeixen molts detalls dels fets. En un primer moment, la premsa local ha assenyalat que podia ser una resposta per part d'organitzacions criminals contra els últims operatius contra el narcotràfic. Posteriorment, l'administració de Cap Verd ha descartat que es tractés de cap atemptat terrorista ni atac vinculat amb el narcotràfic. El principal sospitós de l'atac és un militar que hauria actuat per motius personals.

Poc després del tiroteig, les autoritats de Cap Verd han tancat l'espai aeri i el principal aeroport de l'arxipèlag, però poc després els han reobert.

 

 

Anar al contingut