Fornelos de Montes

Moren dos brigadistes antiincendis a Galícia quan apagaven un foc que la Xunta creu que ha estat intencionat

Dues persones que treballaven en l'extinció d'un incendi forestal han mort aquesta matinada de divendres a Fornelos de Montes, a Pontevedra. Les víctimes eren membres d'una brigada antiincendis contractats per la Xunta de Galícia i feien tasques per apagar un foc que ja està en vies d'extinció i del qual se sospita que ha estat intencionat. Tenien 27 i 35 anys. El foc es va declarar aquest dijous a les deu del vespre a la parròquia de San Lourenzo d'aquest municipi.

Actualitzat
La Xunta ha explicat que els diferents focus, l'hora d'inici de l'incendi (les 22.24) i el fet que, en els darrers quatre dies s'hagués declarat un petit incendi cada 24 hores, són pistes més que suficients que els permeten argumentar aquest extrem amb una certa seguretat. De tota manera, ja hi ha dues investigacions en curs. La de la Xunta i la que han encarregat el jutge i la Guàrdia Civil.

La Xunta de Galícia investiga ara les circumstàncies en què han mort els dos bombers. Segons algunes fonts, el canvi de direcció del vent podria haver atrapat les dues víctimes. De fet, la desaparició de Rodrigo Amo González i Julio Martínez da Silva quan tot just s'estaven organitzant les tasques per aturar un foc que de bon començament no semblava massa complicat d'extingir va provocar que els efectius se centressin en la recerca dels brigadistes mentre les flames es descontrolaven.

Els dos desapareguts, trobats a cent metres del lloc en el qual se'ls havia vist per darrera vegada, tenien cinc i set anys d'experiència, respectivament. De fet, des del govern gallec ja es parla dels presumptes incendiaris com a "potencials assassins".

Suposadament, els dos brigadistes haurien perdut la vida per culpa d'un sobtat canvi en la direcció del vent.

Mentrestant, a Lleó la Guàrdia Civil ha detingut un home de 52 anys com a presumpte responsable de l'incendi de Barjas, que ja ha arrasat més de mil hectàrees. L'home ha confessat que quan passejava pel camp anava fumant en pipa i li van caure unes guspires enceses al terra. 

El govern lleonès ha activat el nivell dos de gravetat d'incendis, ja que hi ha tres fronts actius propers a diverses poblacions. Es tracta d'una zona de difícil accés, fet que complica les tasques d'extinció als bombers.


 





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut