1600 bombers, 495 vehicles i 15 mitjans aeris lluiten contra els principals focus del l'incendi. Reuters
1600 bombers, 495 vehicles i 15 mitjans aeris lluiten contra els principals focus del l'incendi. Reuters
Portugal

62 morts en l'incendi més mortífer de la història de Portugal

La majoria de les víctimes es van veure atrapades a dins dels seus vehicles, que van quedar envoltats per les flames en una carretera a la regió de Leiria, a uns 200 quilòmetres de Lisboa

RedaccióActualitzat

Un violent incendi forestal al centre de Portugal causa la mort de més d'una seixantena de persones. L'última xifra confirmada de víctimes mortals que ha donat el govern portuguès és de 62 persones. També hi ha una seixantena de ferits de diversa consideració. Alguns dels ferits són bombers.

La majoria de les víctimes han quedat atrapades per les flames mentre anaven amb cotxe per una carretera pròxima a la localitat de Pedrógão Grande, a la regió de Leiria, a uns 200 quilòmetres de Lisboa. El foc, que també ha destruït alguns habitatges de la zona, va començar dissabte a les tres de la tarda.

Segons han confirmat els bombers portuguesos aquest matí, el foc va començar per una tempesta seca. La policia judicial ha anunciat que s'han trobat evidències d'un arbre que ha rebut l'impacte d'un llamp i tot apunta que aquest hauria estat l'origen de l'incendi:


El foc s'ha estès al llarg de la regió de Leiria a causa dels forts vents registrats a la zona.

Dissabte al vespre, el foc, que encara està actiu, va redoblar la intensitat de cop i volta. Les flames van sorprendre desenes de persones en una carretera entre els municipis de Figueiró dos Vinhos i Castanheira de Pêra, que es va convertir en una trampa mortal.  Dins dels cotxes cremats, els serveis d'emergència han trobat els cossos d'unes 30 persones.

 

 

El foc té quatre fronts actius, tres dels quals cremen amb molta força. Bombers de tot el país treballen contra rellotge per aconseguir controlar l'avanç de l'incendi. Un gran operatiu format per més de 1.600 efectius, 495 vehicles de bombers i 18 mitjans aeris lluiten contra els principals focus del l'incendi. 

També s'han desplegat a la zona 12 brigades de l'exèrcit amb un total de 360 militars per donar suport als bombers i per atendre els afectats i coordinar les tasques d'evacuació.

Les escoles dels tres municipis afectats han quedat tancades de manera indefinida i s'han evacuat un centenar de persones que viuen a pobles del voltant.

 

El primer ministre portuguès, António Costa, ha dit que la prioritat, ara, és salvar les persones que encara poden estar en perill, i avisa que la xifra de morts podria augmentar. Costa ha decretat tres dies de dol nacional per les víctimes de l'incendi.

Ramon Font, delegat del govern de la Generalitat a Portugal, ha explicat a Catalunya Ràdio que la situació ara mateix al país és molt complicada:

"Hi ha una gran consternació al país. És una tragèdia de proporcions extraordinàries. Hi ha una situació difícil d'explicar perquè tothom creu que ha fallat alguna cosa, però encara és molt aviat per saber què ha pogut passar però en aquest moment trobem una certa desorientació"

Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea, ha donat el seu condol al govern portugués per les víctimes de l'incendi i ha anunciat que s'activa el mecanisme europeu de Protecció Civil per ajudar les autoritats del país a controlar el foc:


Des d'Espanya s'han enviat quatre hidroavions de l'exèrcit de l'aire per reforçar els efectius portuguesos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut