Turquia

Moren 17 miners en una explosió de gas en una mina de carbó a Turquia

Disset miners turcs han mort arran de l'explosió de gas metà que s'ha registrat en una mina de carbó al nord-oest de Turquia, segons que ha confirmat el ministre d'Energia. Hilmi Guner ha explicat que l'executiu d'Ankara ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies en què s'ha produït la deflagració. "Hem rescatat 35 persones vives. Desgraciadament, hem perdut 17 miners i cinc més estan ferits", ha confirmat Guner. Els equips de rescat treballen ara en el rescat de tres treballadors més que han quedat atrapats sota la runa.

Actualitzat

L'accident s'ha produït en una mina explotada per una companyia privada a la població d'Odakoy, a la província de Balikesir. Tots els miners afectats per l'explosió procedien dels pobles pròxims a l'explotació.

El ministre d'Energia ha descartat que existeixi poc control sobre les mines -atès que l'any passat es van registrar dos accidents similars a la mateixa regió. Hilmi Guner ha assegurat que "desgraciadament, aquest tipus d'accidents tenen lloc en la mineria. Pots tenir fuites de gas fins i tot minuts després d'haver fet un control".

Anar al contingut