La residència Monte Hermoso és de titularitat privada amb places concertades (Efe / JuanJo Martín)
La residència Monte Hermoso és de titularitat privada amb places concertades (Efe / JuanJo Martín)

Moren 17 avis d'una residència de Madrid per coronavirus

A Olesa de Montserrat, ha mort una persona ingressada a la residència Santa Oliva

Actualitzat

L'Associació del Defensor del Pacient ha demanat al fiscal superior de la Comunitat de Madrid que investigui la mort per coronavirus de 17 avis que estaven ingressats en una residència de Madrid.

Es tracta de la residència per a gent gran Monte Hermoso, on, a més dels 17 morts, hi hauria 75 contagis, entre ells personal i sanitaris del geriàtric.

Familiars de diversos interns de la residència han denunciat "falta de mesures i opacitat" sobre la gestió de la crisi de la Covid-19 en aquest centre privat, però amb places concertades on hi ha ingressades 200 persones.

Des de diumenge 8 de març se'ls va comunicar, segons han explicat, que hi havia casos de coronavirus i no podien anar de visita al centre.

Aquest diumenge passat els van comunicar que hi havia molts contagis, setanta, segons els deien alguns treballadors. Paco Torres hi té la seva mare ingressada.

"La nit de divendres a dissabte van morir tres o quatre, i això està passant passa gairebé cada dia."

Segons aquest familiar, la sanitat pública li va assegurar que fins aquest dilluns hi havia 17 persones mortes i que aquest dimarts li han comunicat dues més.

El que no saben és quants residents han estat traslladats a l'hospital ni amb quins recursos compta la residència.
 

Aquest testimoni ha explicat que dilluns van rebre una carta del centre en què se'ls animava a emportar-se els familiars a casa. Aquest dimarts, en una altra carta, la direcció els explica que "s'ha reforçat la plantilla per poder cobrir la necessitat de tots els residents" i, assegura, que ara mateix diposen "d'ajuda tant de la Conselleria de Sanitat com de l'Hospital Clínic San Carlos".

La carta detalla que els han fet arribar material imprescindible tant per a la protecció del personal que té cura dels residents com per subministrar mascaretes, bates i oxigen als avis.
 

També han assegurat que a partir d'ara establiran un canal telefònic de comunicació diari entre els residents i els seus familiars.

"Esperem donar tranquil·litat a les famílies, sabent el delicat moment que estem passant i garantim que continuarem treballant i esforçant-nos per poder tirar endavant."

Els familiars han expressat tot el seu suport als treballadors i sanitaris de la residència i la necessitat que millori la comunicació amb les famílies.

 

Un focus de coronavirus en una residència a Olesa

A la residència d'avis Santa Oliva d'Olesa de Montserrat, s'han detectat set casos de coronavirus entre els pacients ingressats.

Un d'ells ha mort i hi ha dos interns més a qui s'han fet les proves, però encara no es tenen els resultats.

Tots els afectats estan ingressats a l'Hospital de Martorell. Des del centre i des de l'Ajuntament s'ha remarcat que s'estan seguint els protocols d'higiene i restricció de visites, i estan en contacte amb el Departament de Salut per avaluar la situació.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut