Moren 15 cavalls en caure per un barranc per l'atac d'uns gossos al Pallars Sobirà
Els cavalls van caure per un barranc de difícil accés (Agents Rurals)

Moren 15 cavalls en caure per un barranc per l'atac d'uns gossos al Pallars Sobirà

Els Agents Rurals localitzen l'amo dels gossos, que es farà càrrec de la pèrdua dels cavalls del ramader

Redacció/ACNActualitzat
TEMA:
Ramaderia

A la localitat d'Escós, al Pallars Sobirà, 15 cavalls van morir dimarts en caure per un barranc on els va empènyer l'atac de tres gossos. Així ho van assegurar testimonis presencials als Agents Rurals, que asseguren que es tracta d'un cas aïllat i que han localitzat el propietari dels gossos, que es farà càrrec dels danys.

Segons han confirmat els Agents Rurals, un veí de la zona va veure els gossos espantar els cavalls -dues eugues i 13 poltres-, que van fugir i van acabar caient per un barranc de 30 metres en una zona de difícil accés.

Per retirar els cossos dels animals aquest divendres, ha fet falta l'ajut d'un helicòpter. Després han estat traslladats a una planta de tractament d'animals morts.

S'ha necessitat un helicòpter per retirar els cossos dels animals del fons del barranc (Agents Rurals)

Localitzat l'amo dels gossos

En un primer moment s'havia pensat que els gossos que havien espantat els cavalls eren salvatges, però els Agents Rurals han localitzat l'amo dels gossos. El propietari ha manifestat voluntàriament que n'era el propietari i també que disposa d'assegurança.

El propietari dels gossos ja s'ha posat en contacte amb el ramader per fer-se càrrec dels danys: els quinze animals morts.


A la muntanya, els gossos han d'anar lligats

Els Agents Rurals alerten que els gossos poden atacar o espantar el bestiar que pastura en llibertat. Si no són gossos salvatges i tenen amo, han d'anar sempre lligats i cal mantenir una distància amb els ramats.

Les conseqüències poden ser que el bestiar fugi i, com en aquest cas, que la fugida acabi amb un daltabaix, o també que els animals morin per asfíxia, amuntegats per la por.

 

 

ARXIVAT A:
Ramaderia
Anar al contingut