La gent gran i amb patologies prèvies són el col·lectiu més vulnerable al contagi del coronavirus
La gent gran i amb patologies prèvies són el col·lectiu més vulnerable al contagi del coronavirus

Moren almenys 14 avis en una residència a Tomelloso i 8 a Vitòria per coronavirus

Els centres de gent gran reclamen ajuda urgent a les autoritats sanitàries

Laura GalánActualitzat

Les residències de gent gran comencen a ser el punt més feble de contagi del coronavirus.

Al centre Elder de Tomelloso, a Ciudad Real, s'ha informat, fins ara, de la mort de 16 residents. En 14 d'aquests casos, s'ha confirmat que la causa ha estat el coronavirus.

Ho ha explicat a Telecinco el director del centre, José Manuel San Pedro, que també ha donat positiu en el test del Covid-19 i té febre.

San Pedro ha assegurat que "estan desbordats" per la situació, que no tenen prou mitjans humans ni materials per fer front a la pandèmia. També ha afirmat que se senten abandonats. Per això, ha reclamat atenció urgent de les autoritats sanitàries.

El centre de gent gran Elder, de titularitat privada, té 170 places i hi treballen 120 persones.

Un altre punt d'alarma per la mort de persones grans és a la residència San Martín, a Vitòria. Aquí, 45 usuaris han donat positiu des de la crisi sanitària i han mort 8 persones a causa del coronavirus.

Aquest centre, que pertany a Sanitas, disposa de 148 places, 28 de les quals són concertades. Però en aquests moments només hi ha 90 residents. La meitat dels avis estan contagiats pel virus.

El director de Planificació, Ordenació i Avaluació Sanitàries del govern basc, Mikel Sánchez, ha admès la preocupació de l'executiu per la incidència del virus en l'àmbit sociosanitari, com a les residències, on els usuaris són persones vulnerables tant per l'edat com perquè moltes vegades tenen patologies prèvies.

Sanitas, per la seva banda, ha vinculat l'alt nombre de casos de Covid-19 a la residència de San Martín al fet que s'han fet proves a tots els interns i treballadors, i no només als sospitosos d'haver-se contagiat.

En el cas de la residència Monte Hermoso, de Madrid, la Fiscalia Provincial ha començat a investigar la mort de 17 persones per coronavirus per determinar si s'ha comès algun delicte. En aquest centre hi ha una setantena d'infectats.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut