L'actor Willie Garson ha mort als 57 anys

Mor Willie Garson, actor de "Sexe a Nova York", als 57 anys

Abans de morir l'actor havia treballat en el rodatge d'"And just like that...", la preqüela de la popular sèrie, que HBO ha estrenat aquest any

Actualitzat

L'actor nord-americà Willie Garson, conegut pel seu paper de Stanford Blatch a la sèrie "Sex and the city", ha mort aquest dimarts als 57 anys.

No s'han fet públiques les causes de la seva mort però Garson havia rebut tractament contra el càncer els últims anys.

l seu fill Nathen Garson ha confirmat la notícia en el seu perfil d'Instagram: "T'estimo molt, papa. Descansa en pau i estic molt content d'haver compartit totes les teves aventures i d'haver aconseguit tantes coses."

En el missatge, molt emotiu, apunta que el seu pare ha començat "una aventura pròpia".

"Sempre has sigut la persona més forta, divertida i intel·ligent que he conegut. M'alegro que hagis compartit el teu amor amb mi. Mai no t'oblidaré ni et perdré."

 

La plataforma HBO també ha dedicat unes paraules al record de l'actor: "Va crear un dels personatges més estimats d'HBO i va ser membre de la nostra família durant gairebé 25 anys". El text afegeix: "Willie Garson era a la vida, com a la pantalla, una llum per a tothom al seu univers."


La preqüela de "Sexe a Nova York"

Poc abans de morir, Garson va treballar en el rodatge de la sèrie "And just like that…" , precisament la preqüela de "Sex and the city", que HBOMax ha estrenat aquest any i que per al 2022 té prevista la segona temporada.

A la popular sèrie, Garson va formar part del repartiment durant 6 temporades, entre el 1998 i el 2004, amb les actrius protagonistes Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis i Kim Cattrall.

El productor de la sèrie, Michael Patrick King, ha recordat: "El seu esperit i dedicació al seu ofici van estar presents cada dia en el rodatge d''And just like that..'. Va ser-hi donant-nos-ho tot fins i tot quan estava malalt."


L'amic i confident

El seu personatge, Stanford Blatch, era el de l'amic íntim i confident de Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), que aviat es va convertir en un dels favorits del públic. Va anar agafant importància fins a tenir la seva pròpia línia argumental: els guionistes li van fer viure un idil·li amb un ballarí de Broadway, Marcus Adente.

La seva carrera es va desenvolupar sobretot a la televisió, on va aparèixer en més de 300 capítols de diverses sèries. Les primeres a "Creers" i "Family ties" (Enredos de familia). També va treballar en d'altres com "White collar" (Ladrón de guante blanco), o emblemàtiques com "NYPD Blue" (Policías de Nueva York) i "Hawai 5.0".

Durant la seva carrera també va interpretar diversos papers en més de 75 pel·lícules, incloses les que es van fer amb els personatges de "Sex and the city".

"Sexe a Nova York" li va proporcionar el màxim reconeixament tant del públic com de la crítica. La producció "Sex and the city" va aconseguir tres Globus d'Or i un Emmy a la millor sèrie de comèdia.

ARXIVAT A:
ObituariTelevisióCinema
Anar al contingut