Mor una professora de Barcelona en un viatge amb estudiants a la Costa d'Ivori
Teresa Cardona

Mor una professora de Barcelona en un viatge amb estudiants a la Costa d'Ivori

10 estudiants han resultat ferides en un accident d'un autobús a la Costa d'Ivori, on feien una activitat de promoció social com a part de les vacances d'estiu

RedaccióActualitzat

Teresa Cardona, subdirectora del Col·legi Canigó i del Col·legi Major Bonaigua, ha mort aquest dissabte en un accident de trànsit a la Costa d'Ivori.

10 joves han resultat ferides. A última hora de la tarda d'aquest diumenge, vuit ja havien rebut l'alta i, les altres dues, amb fractures, estaven pendents de trasllat.

Cardona dirigia un grup d'estudiants en una activitat "de promoció social" de l'Opus Dei al país subsaharià com a part de les seves vacances d'estiu. Una iniciativa que consisteix a rehabilitar una escola local i ajudar els nens de la zona.

L'expedició comptava amb un total de 30 voluntàries. Tres d'elles coordinadores, i les altres 27, alumnes, entre les quals hi ha estudiants de segon de batxillerat i també universitàries que fan els primers cursos de diferents carreres.

En el moment de l'accident viatjaven d'Abidjan, al sud del país, cap a Yamoussoukro.

 

 

L'accident va passar cap a les vuit del vespre d'aquest dissabte (sis de la tarda hora local) quan va bolcar un dels dos minibusos en què viatjaven. En el minibús accidentat, hi viatjaven 13 persones. Gairebé totes eren alumnes i hi havia també tres monitors adults: Teresa Cardona, que va morir, i dues persones que s'estan doctorant, de Barcelona; una d'aquestes persones, natural de la Costa d'Ivori.

L'altre minibús va parar en veure l'accident i va avisar per telèfon al Col·legi Bonaigua.

Segons ha confirmat Exteriors al matí de diumenge,l'ambaixada està seguint de prop el succés, i ha traslladat personal a la zona per assistir consularment els ferits i gestionar-ne el trasllat a la capital, Abidjan.

 

Familiars de Teresa Cardona i membres dels col·legis barcelonins Canigó i Bonaigua han sortit cap a la Costa d'Ivori aquest mateix diumenge al matí.

El viatge consistia en un camp de treball a la Costa d'Ivori que es feia per segon any consecutiu; havien sortit de Barcelona divendres al matí, i el projecte havia de durar aproximadament dues setmanes.

L'últim contacte del Col·legi Bonaigua amb l'expedició havia estat "unes dues hores abans".

El Col·legi Canigó ha lamentat a través de les seves xarxes socials la pèrdua de la professora, de qui destaquen la seva professionalitat i el seu "fort perfil educatiu".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut