Mor una persona en el devastador incendi d'un edifici ocupat a Eivissa

Deu persones més han resultat ferides, tres de les quals en estat crític, en el foc de l'edifici d'es Viver
Mor una persona en el devastador incendi d'un edifici ocupat a Eivissa
Eivissa

Mor una persona en el devastador incendi d'un edifici ocupat a Eivissa

Deu persones més han resultat ferides, tres de les quals en estat crític, en el foc de l'edifici d'es Viver
Redacció Actualitzat
TEMA:
Incendis

Dues persones han estat rescatades del foc amb helicòpter

Una persona ha mort en l'incendi d'un edifici ocupat al barri d'es Viver, a Eivissa. El foc ha deixat almenys deu ferits, tres dels quals en estat crític. En el moment del foc hi havia vuitanta persones a l'interior de l'edifici, on s'ha arribat a temperatures de 2.000 graus. Dues persones han hagut de ser rescatades del terrat amb helicòpter.  

El cadàver que els bombers han trobat entre les runes de l'edifici cremat estava totalment calcinat i es tracta previsiblement d'una dona, a falta que la Policia Científica l'identifiqui.

 

L'incendi s'ha declarat cap a la una del migdia
 

L'incendi ha començat aquest dilluns a la una del migdia i les flames han provocat una immensa columna de fum que es podia veure des de tota la cuitat. Actualment, a l'edifici hi vivien de manera irregular una vuitantena de persones

Segons l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, els ferits crítics han estat ingressats a la UCI de l'hospital de Can Misses per cremades greus, problemes respiratoris i inhalació de fum. Un d'ells ha hagut de ser traslladat a l'Hospital Fe de València per la gravetat del seu estat. Altres persones han hagut de ser ingressades per crisis d'ansietat.

 

L'edifici abandonat estava inacabat i ocupat per unes 80 persones

 

Els bomber del Parc Insular d'Eivissa José Antonio López ha explicat que aquest edifici és "conflictiu" i que ja hi havien hagut d'actuar anteriorment per incendis més petits. Considera que l'estructura de l'edifici "no perilla".
 

 

La columna de fum es podia veure a tota la ciutat

 

Aquesta vegada, el foc ha afectat la totalitat de l'immoble i han acudit quatre dotacions de bombers amb quatre vehicles. Els bombers no han pogut accedir a algunes parts de l'edifici en un principi per les altes temperatures i les característiques de l'estructura:

 

"hi ha alguns punts molt calents encara amb poca visibilitat i amb forats que comuniquen les tres plantes, per on podríem precipitar-nos"

 

 

Hi han actuat 4 dotacions de bombers del Consell d'Eivissa
 

L'incendi ha provocat explosions que, segons el bomber, podrien haver estat causades per "bots de pressió, ampolles de butà, càmping gas o bots de pintura".

La vuitantena de persones que ocupaven l'edifici incendiat a Es Viver, de cinc plantes, hi vivien després que fos abandonat abans de ser acabat de contruir.

 

ARXIVAT A:
Incendis Illes Balears