Inspeccionant el motor que ha esclatat en ple vol (Reuters)
Inspeccionant el motor que ha esclatat en ple vol (Reuters)
Filadèlfia

Mor per les ferides després de ser succionada per una finestra trencada durant el vol

L'avió va sortir de Nova York i va haver de fer un aterratge d'emergència a Filadèlfia

RedaccióActualitzat

Accident mortal en un avió arran de l'explosió d'un dels motors. Una passatgera ha mort després que una peça del motor ha impactat en una finestra on hi havia la víctima. L'avió havia sortit de Nova York i ha hagut de fer un aterratge d'emergència a Filadèlfia.

La Junta Nacional de Seguretat del Transport (NTSB) dels Estats Units ha confirmat la mort però no ha donat detalls sobre la identitat de la víctima. S'ha limitat a dir que el motor esquerre de la nau s'ha rebentat en ple vol. Testimonis de l'incident han explicat a la cadena NBC que una dona ha tingut ferides molt greus quan ha estat aspirada de manera parcial per una finestra de l'aparell per la pèrdua violenta de la pressió a la cabina.

L'avió, un Boeing 737-300, ha tingut una despressurització després que una part del motor ha trencat la finestra del costat on seia la passatgera afectada. El president de l'NTSB, Robert Sumwalt, s'ha limitat a assenyalar -a més de confirmar la mort de la dona- que l'incident s'ha classificat com a "fallada mecànica". Ha destacat, però, que aquesta mort és la primera que ha passat dins d'una nau propietat d'una aerolínia nord-americana des del 2009.

 

 

Situació caòtica dins de l'avió

L'aparell, de la companyia Southwest Airlines, procedia de Nova York i anava a Dallas, Texas. Ha hagut de canviar la seva ruta cap a Filadèlfia després que esclatés un dels motors. Una peça del motor ha trencat una finestra i això ha causat una situació caòtica dins de l'avió. Segons alguns testimonis, els passatgers que eren al costat de la víctima han aconseguit treure-la d'entre els vidres i entrar-la novament en la cabina. A causa de la despresurització, els braços i part del cos de la dona havien estat aspirats per la finestra trencada.

Els testimonis han relatat que havien intentat tapar la finestra amb armilles salvavides i altres objectes, que han estat absorbits per la pressió. Mentrestant, passatgers amb coneixements de medicina atenien altres persones. La víctima l'han traslladat amb ferides molt greus a un hospital local, on ha mort unes hores després. Dotze passatgers més han estat atesos pels metges amb lesions lleus al mateix aeroport de Filadèlfia.

 

 

Anar al contingut