Mor una orca atrapada des de fa setmanes al Sena,
L'orca que ha remuntat 60 quilòmetres Sena amunt, divendres de la setmana passada (Reuters)

Mor una orca atrapada des de fa setmanes al Sena, a 60 quilòmetres del mar

Van fer servir sons d'orca per intentar orientar-la cap a la desembocadura, però l'animal estava tan malalt que ha acabat morint

RedaccióActualitzat

Una orca que feia setmanes que era al riu Sena, a França, ha aparegut morta aquest dilluns després de força dies d'intents per aconseguir que tornés al mar.

El descobriment de la mort el va fer la branca francesa de l'entitat conservacionista Sea Shepherd, que ha dedicat molts esforços a intentar salvar-la:

"Malauradament hem trobat el cos de l'orca aquest matí a les 11h48. Ara l'estem acompanyant per evitar que l'atropelli algun vaixell, cosa que comprometria l'autòpsia."

 

La Prefectura de Normandia i el Sena Marítim ha dit que la remolcaran i la trauran de l'aigua per poder prendre'n mostres i fer-li l'autòpsia per saber les causes de la mort.

L'orca va ser vista al Sena per primera vegada el 16 de maig a la boca del riu entre el port de Le Havre i la ciutat d'Honfleur, a Normandia, i va arribar a remuntar-lo uns 60 quilòmetres, fins a prop de Rouen.

Des de llavors se n'havia fet un seguiment i s'havia intentat buscar maneres d'ajudar-la a tornar al mar, sobretot amb l'emissió de sons d'orques per intentar orientar-la.

Tot plegat ha suposat una operació de gran envergadura, amb científics i experts en cetacis que han treballat sota la coordinació de la prefectura:

 

Malauradament l'operació no ha tingut èxit, perquè l'animal, de 4 metres de llargada, tenia moltes ferides i estava molt malalt, cosa que es creu que ha fet que es desorientés i no sabés tornar sol al mar.

Segons l'experta en cetacis Charlotte Curé, per les úlceres que se li podien veure, l'orca hauria patit una infecció per fongs, probablement a causa d'una baixada del sistema immunitari.

De fet, aquest diumenge els experts, d'acord amb la prefectura, ja havien decidit practicar-li l'eutanàsia, però tampoc hi han arribat a temps, i l'animal ha mort abans.

L'orca que ha remuntat 60 quilòmetres Sena amunt, divendres de la setmana passada (Reuters)
Anar al contingut