El cotxe contra el qual s'ha estavellat l'aparell ha quedat calcinat (Reuters)

Mor una nena de cinc anys en estavellar-se un avió d'exhibició a Itàlia

L'aparell ha caigut damunt del cotxe en què hi havia la nena, després que el pilot, que ha saltat en paracaiguda, ha perdut el control quan s'enlairava a Torí

Una nena de cinc anys ha mort aquest dissabte a Itàlia, després que un avió d'exhibició s'hagi estavellat quan s'enlairava de l'aeroport de Torí per causes que s'investiguen.

El ministre de Transports i vicepresident del govern italià, Matteo Salvini, ha confirmat la notícia a les seves xarxes socials, on ha pujat un vídeo de l'accident en el qual es veu com una aeronau trenca la formació i es precipita a terra abans d'explotar:


A més de la víctima mortal, en el sinistre també ha quedat ferit greu el germà, de nou anys, i els pares.

Tots quatre es trobaven en un cotxe proper al lloc de l'accident sobre el qual ha impactat l'aeronau. El vehicle s'ha incendiat.

El pilot ha aconseguit salvar-se en ejectar-se en paracaiguda just abans de l'impacte.

El Ministeri de Defensa italià ha emès un comunicat en què lamenta els fets:


El pilot: "Tinc un problema al motor"

En el moment dels fets, els aparells s'enlairaven en formació per dur a terme unes pràctiques. De sobte, l'avió s'ha separat del grup i ha començat a perdre alçada fins a estavellar-se i incendiar-se.

Segons els informes preliminars, en els instants previs a la col·lisió, el pilot hauria comunicat al seu cap que tenia "un problema al motor".

Segons ha explicat el Ministeri de Defensa italià, l'avaria podria ser conseqüència del xoc d'uns ocells en la fase inicial de la maniobra d'ascens.

Una imatge d'un espectacle de les Freccie Tricolori (Wikimedia Commons)

Una festa patriòtica convertida en tragèdia

L'aparell havia de participar demà diumenge en un espectacle de les Frecce Tricolori, l'esquadró d'acrobàcia aèria de la força aèria Italiana, a Vercelli, prop de Torí.

L'esdeveniment celebrava el centenari de la força aèria italiana i ja s'ha suspès.

Les Sagetes Tricolors són molt populars a Itàlia per les seves maniobres i per dibuixar al cel els colors de la bandera del país.

 

ARXIVAT A:
MenorsItàlia
Anar al contingut