Mor una nena de 20 mesos per les ferides en la pedregada a la Bisbal d'Empordà

Una setantena de persones han hagut de ser ateses per contusions o fractures

Actualitzat

Una nena de 20 mesos ha mort a conseqüència de les ferides causades per l'impacte de la pedra que ha caigut en la tempesta d'aquest dimarts al vespre a les comarques gironines.

La nena era a la Bisbal d'Empordà en el moment de la pedregada. Va ser traslladada a l'Hospital Josep Trueta, on ha mort. Segons ha explicat aquest dimecres la policia local, va morir després de rebre l'impacte de la pedregada mentre estava en un pati interior.

En la tempesta també va resultar ferida una dona, que ha passat la nit ingressada a l'Hospital de Palamós i aquest matí ha rebut l'alta.

A més, unes 70 persones han hagut de ser ateses per ferides de diversa consideració, 35 a l'Hospital de Palamós i 37 al CAP de la Bisbal. La majoria, a causa de contusions o fins i tot fractures.

Hem parlat amb alguns dels ferits i testimonis de la pedregada:

En la pedregada s'ha registrat el diàmetre màxim de pedra a Catalunya des de l'any 2002, quan se'n van començar a tenir registres, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya.


Una pedregada amb pedra inusualment grossa

La tempesta a les comarques gironines ha estat especialment forta al Baix Empordà, l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany i el Gironès.

La pedra ha causat nombrosos desperfectes, amb branques trencades, destrosses en teulades, vidres de cotxes trencats o desenes d'ocells morts.

Entre el vespre i la nit de dimarts, els Bombers van fer una cinquantena d'actuacions i aquest dimecres n'han fet una trentena més. Hi ha molts coberts i teulades danyades, per això l'Ajuntament ha demanat a la població que les revisi i precaució també a l'hora d'anar pel carrer. També és gran l'afectació en els conreus, sobretot de blat de moro.

Anar al contingut