Mataró

Mor una nena castellera de 12 anys ingressada molt greu des del 23 de juliol a causa d'una caiguda

Una nena castellera de 12 anys, membre de la colla Capgrossos de Mataró, ha mort a conseqüència de les ferides que es va fer durant la diada castellera de les Santes de Mataró, celebrada el 23 de juliol passat, en caure d'un castell de nou. Des d'aquell dia estava ingressada a l'hospital Sant Joan de Déu, on va ser intervinguda dues vegades però finalment no ha pogut superar el traumatisme cranioencefàlic que va patir.

Actualitzat
Mariona G. va caure en l'intent d'un 4 de 9 amb la colla dels Capgrossos de Mataró. Participava en el castell en la posició de dosos, en l'antepenúltim pis de la torre humana, i es va lesionar l'esquena en precipitar-se al buit. La construcció va trontollar quan estava a punt de pujar l'aixecador, el penúltim pis.

Va ser evacuada a l'hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat, on se li va practicar una primera operació amb resultats satisfactoris. Dies més tard, però, va empitjorar el seu estat i va haver de ser intervinguda de nou. Lamentablement ja no va poder recuperar-se.

El cap de colla, Xavier Castellví, ha assegurat que la torre no constituïa cap risc, perquè es tracta d'una construcció que l'agrupació "domina". La nena, amb dos anys d'experiència en els Capgrossos, havia participat anteriorment en nombrosos castells de vuit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut