Detall de balcons de les habitacions de la residència Sagrada Família on aquesta matinada s'ha produït l'incendi.
Detall de balcons de les habitacions de la residència Sagrada Família on aquesta matinada s'ha produït l'incendi.

Mor una dona en un incendi en una habitació d'una residència de Matadepera

Actualitzat

ACN Matadepera - Una dona ha mort la matinada d'aquest diumenge a causa d'un incendi que s'ha declarat a la residència Sagrada Família de Matadepera (Vallès Occidental). Els Bombers han estat alertats cap a les tres de la matinada d'un incendi en una habitació del centre, ubicat al passeig Àngel Guimerà. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès un total de 14 persones pel foc, de les quals 10 residents per inhalació de fum: 8 lleus i 2 de poca gravetat, que han estat traslladats un al Consorci de Terrassa i l'altre a la Mútua de Terrassa. També s'ha atès una treballadora, un policia local per inhalació de fum, i un bomber per una contusió lleu. El foc ja està extingit. L'Ajuntament s'ha posat a disposició del centre i ha decretat un dia de dol.

L'avís del foc s'ha rebut a les 03.02 hores a la residència Sagrada Família, al número 57 del carrer d'Àngel Guimerà de Matadepera. El foc es concentrava en una habitació de la segona planta del centre d'ús assistencial, de planta baixa i dues plantes amb diverses habitacions. Els Bombers han localitzat el cos sense vida d'una dona i han confinat vuit residents, que han pogut ser evacuats després que finalitzessin les tasques de ventilació. A les 03.26 hores l'incendi s'ha donat per controlat i a les 05.04 hores s'ha finalitzat l'evacuació de totes les persones i residents. El SEM ha muntat una àrea sanitària per poder valorar totes les persones residents a mesura que eren evacuades.

Fins al lloc s'hi han desplaçat 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre les quals efectius del GROS (Grup Operatiu de Suport) amb el sanitari del SEM. A les 06.18 hores ja donaven l'actuació per finalitzada. També s'hi han desplaçat 8 ambulàncies del SEM i l'helicòpter medicalitzat, efectius de la Policia Local i 3 patrulles dels Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de les diligències i de la investigació. Protecció Civil ha emès una prealerta del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT), que ja s'ha donat per tancada.

Un dia de dol

Marcel·li Bosch, tinent d'alcalde de l'Àrea de Gestió del Territori de Matadepera, ha anunciat que ja s'ha decretat un dia de dol. Alhora ha ofert al centre sanitari tot el suport municipal que necessiti "fins que es pugui posar a a ple rendiment l'equipament altre cop". Bosch també ha assenyalat que els usuaris d'aquest centre que han estat atesos pel SEM i donats d'alta in situ ja han estat "reubicats en altres dependències d ela pròpis residència".

La residència Sagrada Família de Matadepera és un centre privat que està gestionat per l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell, fundat al 1859 a la Seu d'Urgell. Segons el regidor, es tracta d'un equipament "molt conegut" al municipi, ja que és la residència més antiga que hi ha a la població. "Es troba en una ubicació molt cèntrica i moltes famílies hi tenen avis i àvies", ha assegurat. En aquest sentit, ha assegurat que la notícia ha provocat molta sopresa i preocupació entre els veïns i veïnes perquè es tracta d'un equipament "que té molta relació amb la comunitat". Al llarg de tot el matí molts curiosos s'han apropat fins les portes del centre per veure què havia passat i també familiars de residents que han volgut visitar-los per assegurar-se que es trobaven en bones condicions. 

 

Anar al contingut