Carn entatxonada de la marca "La Mechá" és en l'origen del brot

Mor una dona de 90 anys a Andalusia pel brot de listeriosi per carn contaminada

Cap unitat de la carn entatxonada en mal estat ha arribat a Catalunya, on no hi ha cap afectat

Actualitzat

Una dona de 90 anys ha mort a causa del brot de listeriosi detectat a Andalusia. És la primera víctima mortal d'aquest brot. La dona, que havia consumit carn entatxonada de la marca "La mechá", formava part del grup de risc de pacients afectats.

L'alerta pel brot de listeriosi a Andalusia s'ha traslladat a totes les comunitats, per bé que el ministeri de Sanitat manté que la partida de la carn entatxonada afectada que havia d'arribar a Catalunya està bloquejada

L'últim balanç situa en 53 les persones que estan ingressades a Andalusia -18 embarassades i dos nadons- i 114 casos confirmats. No es descarta que apareguin més casos de listeriosi perquè el període d'incubació de la malaltia és molt llarg, de fins a 70 dies.

També s'investiguen possibles casos a altres llocs on s'havia distribuït la carn. El govern de Castella-la Manxa ha declarat que en aquesta comunitat autònoma no hi ha cap cas relacionat amb la carn contaminada. I el conseller de Sanitat extremeny, José Maria Vergeles, ha fet aquest matí una crida a la calma.

"Com que ens van dir que una part del lot podria haver arribat a Extremadura vam seguir la traçabilitat d'aquest lot de carn entatxonada i només s'ha venut a la ciutat de Badajoz i se n'ha venut una part petita, perquè són 10,9 quilos."

A Extremadura hi ha un cas confirmat i quatre més en estudi. Alguns d'aquests podrien correspondre a episodis que es produeixen esporàdicament a la regió.

L'home que va ingressar amb listeriosi en un hospital de la Comunitat de Madrid ja ha estat donat d'alta. Havia consumit la carn a Andalusia.

La listeriosi és una infecció causada per un bacteri que arriba a l'organisme per aliments contaminats. En la majoria de casos no presenta símptomes o són molt lleus, com trastorns digestius o febre, però pot arribar a ser mortal en la gent gran o persones amb el sistema immunològic debilitat. En el cas de dones embarassades els pot provocar avortaments o afectar el nadó.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut