Auckland

Mor una dona connectada a un respirador després que li tallessin l'electricitat per no pagar la llum

Una dona de 44 anys que depenia d'un aparell de respiració assistida ha mort hores després que la companyia elèctrica tallés el servei de l'electricitat al seu domicili, a la ciutat neozelandesa d'Auckland, per no pagar la factura de la llum. Folole Muliaga, mestra d'escola i mare de quatre fills, va morir dimarts, tot i advertir al tècnic de Mercury Energy que va anar a executar el tall que la desconnexió implicaria que s'apagués l'aparell d'oxigen que li permetia respirar. Però el tècnic va respondre que s'estava limitant a complir la seva feina i va abandonar l'edifici després de desconnectar l'electricitat, segons un familiar. Quan van arribar les ambulàncies, ja era massa tard.

Actualitzat
Folole Muliaga, que havia deixat de treballar a causa de la seva malaltia, va veure arribar la mort dimarts en forma de tècnic d'electricitat. La dona va advertir a l'operari de l'empresa Mercury Energy de les greus conseqüències de la seva acció, però el tècnic no es va fer enrere i va complir impassible el seu encàrrec. Després de la desconnexió, la dona va arribar a ser assistida per diversos metges que no van poder fer res per salvar-li la vida.

Mentre el portaveu de la família, Brendan Sheehan, ha començat a difondre els fets, el director general de Mercury Energy, James Moulder, ha declarat que la companyia ha restaurat aquest dimecres l'electricitat a la vivenda i que fa tot el possible per investigar el que ha passat.

La policia també està investigant els fets i estudia presentar càrrecs criminals contra el tècnic o contra l'empresa, que és subsidiària de l'estatal Mighty River Power.

Per la seva banda, el vicepresident del partit opositor Nova Zelanda Primer, Peter Brown, ha instat la policia a considerar una acusació d'homicidi sense premeditació, o d'assassinat contra els responsables, si es prova que la víctima va morir a causa del tall elèctric, i ha afegit que ningú no ha de morir per no pagar la factura de la llum.  
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut