Palma

Mor una dona anglesa envestida per l'aigua a Mallorca

Una dona ha mort envestida per l'aigua d'un torrent al municipi mallorquí de Puigpunyent, segons ha confirmat el Govern Balear. La dona tenia entre 30 i 40 anys, era anglesa i ha mort quan ha sortit del seu vehicle a la urbanització de Son Serralta. El seu marit i el seu fill, que també anaven al cotxe, estan bé. La tromba d'aigua que ha arrossegat la dona provenia del torrent Sa Riera, que s'ha desbordat per les pluges. Ha estat l'única víctima mortal de la tempesta que hi ha hagut a les Balears, que també ha obligat a desallotjar una escola d'Andratx i ha provocat un centenar d'incidències menors. A la costa sud-oest, a la zona de Calvià, s'ha vist fins a cinc fiblons. Cap no ha arribat a terra.

Actualitzat

La mort de la dona ha estat l'incident més greu d'aquest dimecres a Mallorca. El cos de la víctima l'han trobat vint minuts després que se l'endugués el corrent d'aigua a pocs metres del cotxe, on encara hi havia el seu fill i el seu marit. L'home ha hagut de rebre atenció psicològica.

Diversos conductors s'han vist atrapats a la zona del passeig marítim de Palma i han hagut d'esperar que algú els donés un cop de mà per abandonar els vehicles. Les autoritats han demanat que no se circulés per la ciutat fins que no s'hagués restablert la normalitat als carrers i s'arreglessin els semàfors que s'han espatllat.

Per minimitzar els efectes de la tempesta, la Policia Local de Palma ha mobilitzat tots els agents dels torns de matí i tarda. En total, s'han desplegat més de 400 efectius. La pitjor situació ha estat al passeig de Mallorca i a l'avinguda de l'Argentina, on els semàfors han deixat de funcionar. També hi ha hagut problemes de trànsit i retards en alguns vols.

En total, segons ha confirmat la consellera d'Interior, María Ángeles Leciñena, a les illes hi ha hagut un centenar d'incidències relacionades amb la pluja i els serveis d'emergències han rebut un miler de trucades. Leciñena ha enviat un missatge de tranquil·litat a la població i ha explicat que l'alerta taronja pel temporal es mantindrà. El registre és de molta pluja, baixos inundats i torrents plens.

D'alta banda, trenta persones han estat desallotjades de la localitat d'Establiments per previsió, ja que s'esperen més pluges. A Andratx també s'ha hagut de desallotjar una escola.

Cinc fiblons sobre el mar

A la superfície del mar s'ha vist perfectament com alguna de les trombes marines xuclaven l'aigua i anaven creixent fins a tenir unes dimensions considerables. En algun moment se n'han vist fins a dues alhora que es desplaçaven a gran velocitat.

Anar al contingut