Imatge d'arxiu d'un cotxe patrulla de la Policia Nacional (Europa Press)

Mor una dona a Madrid hores després de ser agredida pel seu marit en un nou crim masclista

L'home ha estat detingut per la Policia Nacional després de prendre-li declaració. Les dues primeres setmanes de juny 5 dones han estat assassinades per la parella o exparella

RedaccióActualitzat

Una dona de 81 anys ha mort aquest dimecres al matí a Madrid, a causa de les lesions que, suposadament, el dia abans va fer-li seu marit, de 84, que l'hauria agredit al domicili on vivien, al districte de Moratalaz.

L'agressió per violència masclista va tenir lloc dimarts al vespre i l'avís a la Policia Nacional el van donar uns veïns que van sentir els crits de la dona.

Els serveis d'emergència la van atendre i van traslladar-la amb pronòstic greu a l'Hospital 12 de Octubre, on ha mort a causa de les ferides.

Els fets estan sota investigació de la Policia Nacional, que, després de prendre-li declaració, ha detingut el marit com a suposat agressor de la dona.

A tot Espanya, aquest any han mort 20 dones per violència masclista. Els últims cinc assassinats han tingut lloc en quinze dies del mes de juny. Els dos últims s'han confirmat el cap de setmana:

Aquest divendres, un noi de 23 anys, exparella d'una noia de 17 anys que havia desaparegut a Martín de Jara, Sevilla, va confessar que l'havia matat. El crim deixa orfe el fill que l'agressor i la víctima tenien en comú.

Dissabte va morir una dona de 36 anys, atropellada per la seva parella, un home de 35, a Marmolejo, a la província andalusa de Jaén. Es tracta d'Alicia Rodríguez, reportera gràfica de Huelva. 

Des de l'1 de gener del 2003, la xifra d'assassinats masclistes és de 1.098, segons les xifres del Ministeri d'Igualtat.


On demanar ajuda

Les dones que creguin que poden estar patint violència masclista poden demanar ajuda trucant al telèfon 900 900 120, que funciona cada dia durant 24 hores, atén consultes i urgències. Es tracta d'un telèfon gratuït, que no queda registrat i és confidencial.

Aquest mes d'abril s'ha activat un canal de WhatsApp al número 601 00 11 22, des d'on s'ofereix informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut