La balena a la costa de Tavernes de la Valldigna
La balena a la costa de Tavernes de la Valldigna (Fundació Oceanogràfic)

Mor una balena a la costa valenciana després d'haver-la salvat a Mallorca

L'animal estava "extremament feble" i ja no podia nedar, i li van posar una injecció perquè deixés de patir

Actualitzat

Una balena geperuda de 25 tones ha mort després de quedar encallada a la costa del municipi valencià de Tavernes de la Valldigna, a la comarca de la Safor. És el mateix animal que va ser vist a Mallorca i que uns bussejadors van alliberar de les xarxes de pesca on havia quedat atrapat

La balena amb gep estava "extremament feble i tenia diversos talls a l'aleta dorsal", segons han explicat la Fundació Oceanogràfic i la Guàrdia Civil en un comunicat.

Dijous a la tarda, agents de la Policia Local de Tavernes van informar la Guàrdia Civil que havien vist la balena encallada i que era incapaç de moure's. Les forces de seguretat van demanar llavors la col·laboració de l'Oceanogràfic.

Després de comprovar el greu estat de l'animal, l'equip de rescat va optar per posar-li una injecció eutanàsica perquè no patís més.

A Mallorca, un bussejador que va participar en el rescat de la balena, Pedro Riera, ja va dir en una entrevista al programa "InfoK" que aquest mascle de balena geperuda estava "en una situació extrema". Riera també va explicar que, tot i que al començament estava nerviosa, després va notar que l'animal "es tranquil·litzava i entenia que l'estàvem ajudant."

Des de la Fundació Oceanogràfic han explicat que la proximitat a la costa de Tavernes de la Valldigna complicava l'operació per remolcar a mar obert la balena, que "era incapaç de continuar nedant".

"Per la greu condició de l'animal i la seva mida, les possibilitats de rescat eren nul·les", ha dit el responsable de Conservació de la Fundació Oceanogràfic, José Luis Crespo, que ha afegit que hi havia risc de generar-li més lesions i que "possiblement tornaria a aparèixer a la sorra".

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut