L'home ha estat atacat per un tauró tigre, acostumen a pesar entre 4 i 6 tones

Mor un noi de 23 anys devorat per un tauró al mar Roig, a Egipte

Les autoritats han tancat un tram de 74 quilòmetres que serà inaccessible fins aquest diumenge

Actualitzat

Un noi rus de 23 anys ha mort aquest dijous per l'atac d'un tauró tigre al mar Roig, a Egipte, molt a prop de la ciutat d'Hurghada.

L'atac ha posat en alerta les autoritats, que han tancat un tram de 74 quilòmetres que serà inaccessible fins diumenge.

El Ministeri de Medi Ambient egipci ha capturat el tauró i a hores d'ara es troba en exploració en un laboratori per intentar determinar què l'ha portat a atacar el banyista.

No n'ha transcendit el nom, però el consolat rus ha confirmat que la víctima era d'origen rus. L'agència TASS ha aportat més detalls, l'home era nascut el 1999 i vivia a temps complet a Egipte.

El mar Roig és un destí molt apreciat pels amants del submarinisme (CCMA)

Fins al moment s'havia pensat que es podia tractar d'un turista, ja que la zona del mar Roig a Egipte és molt turística i ofereix un gran repertori d'hotels, és una zona molt freqüentada per turistes occidentals, sobretot a Sharm al-Sheikh.

Alguns mitjans expliquen que un bussejador va arribar al lloc just després de l'atac, però no va poder fer res per salvar-li la vida. Tampoc van poder-hi fer res els que van gravar l'atac des de diverses embarcacions. A les xarxes socials circulen diversos vídeos on es pot veure com el tauró rodeja l'home, l'ataca i com, al cap de poca estona, l'home acaba desapareixent a dins de l'aigua.


L'últim atac, l'any passat

Al mar Roig no són habituals els atacs de taurons. L'any passat, però, dues dones van morir atacades per taurons en pocs dies de diferència.

L'Arxiu Internacional d'Atacs de Tauró, ISAF, en les seves sigles en anglès, recull tots els atacs des de l'any 1958, la gran majoria són als Estats Units, que en registra més d'un miler. En canvi, a Egipte només se n'han comptabilitzat vint-i-quatre. 

El tauró tigre és un dels més grossos de la seva espècie, fa entre 3,25 i 4,25 i pesa entre 4 i 6 tones. Se li diu tauró tigre per les ratlles fosques que té als costats, que acostumen a difuminar-se amb l'edat. És un caçador solitari que ataca les preses, habitualment de nit.
 

 

ARXIVAT A:
Egipte
Anar al contingut