L'Escala

Moren un nen de 4 anys i el seu pare mentre es banyaven a la platja de l'Escala

Protecció Civil insisteix en la importància d'extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, les que estiguin vigilades

RedaccióActualitzat

Un nen de quatre anys i el seu pare, de 29 anys, han mort a la platja de Riells, a l'Escala, mentre es banyaven amb la seva família.

El nen es trobava a l'aigua amb el seu pare quan s'ha ofegat. El servei de socorrisme de la platja ha rescatat el nen inconscient i l'ha portat a la sorra, on li han practicat les maniobres de reanimació cardiopulmonar.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha rebut l'alert a les 15.22 d'aquest dissabte. El equips d'emergència han arribat a la platja i han continuat les maniobres de reanimació del nen, però no han pogut salvar-li la vida.

Segons explica Protecció Civil, la mare, que era al lloc, ha alertat que també trobava a faltar el pare del nen i s'ha activat el dispositiu de recerca amb una embarcació i una moto aquàtica del servei de socorrisme. En el dispositiu de recerca han participat també un helicòpter dels Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat i Salvament Marítim (SASEMAR).

L'helicòpter dels Mossos d'Esquadra ha localitzat amb la càmera tèrmica el cos de l'home a les cinc de la tarda en una zona que fa uns 3 metres de profunditat. Una embarcació amb personal d'emergències l'ha acostat fins a la platja, on el SEM li ha practicat maniobres de reanimació cardiopulmonar, però tampoc l'han pogut salvar.

El pare i ell fill són d'una família de nacionalitat francesa. El SEM ha activat suport psicològic per atendre la dona i també ha desplaçat dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat. També s'ha desplaçat fins al lloc personal del CAP de l'Escala.

El 112 ha rebut diverses trucades informant que hi havia un nen ofegat a la platja de Riells.

Aquest dissabte també ha mort un home de 79 anys a la platja Garbí de Calella.

Protecció Civil insisteix en la importància d'extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. La platja de Riells de l'Escala disposa de servei de vigilància i socorrisme i en el moment del succés onejava la bandera verda.

Amb les d'aquesta tarda són 21 les persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d'estiu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut