Mor un nadó nascut en una patera localitzada a prop de Lanzarote
La mare del nadó mort està greu

Mor un nadó nascut en una patera localitzada a prop de Lanzarote

La seva mare, que va donar a llum durant la travessa, es troba en estat greu en un hospital

RedaccióActualitzat

Un nadó nascut en una patera ha mort quan l'embarcació estava a unes 15 milles de l'illa canària de Lanzarote. Els equips de Salvament Marítim van localitzar la patera, amb 43 migrants a bord i que anava a la deriva. La mare del nadó mort està greu.

Els equips d'emergències de les Canàries i de la Creu Roja van atendre els ocupants de la barca un cop rescatats. Tant la mare del nadó com una altra dona i un menor van ser traslladats a l'hospital de l'illa. Segons ha informat Salvament Marítim, es buscava l'embarcació des de diumenge, després de l'alerta d'una ONG.

 

Dues dones i un menor els van traslladar a l'hospital (EFE/Javier Fuentes)

 

Els equips d'emergències van haver d'atendre als migrants al port (EFE/Javier Fuentes)

 

Entre les 43 persones rescatades hi havia diversos menors (EFE/Javier Fuentes)


Aquest any ja hi hagut un altre migrant mort a prop de les Illes Canàries. Diumenge va morir una persona que anava en una patera trobada al sud de Gran Canària.

El 2019 les arribades de persones en patera a l'arxipèlag es va duplicar. Davant d'aquest augment, el govern espanyol ha decidit reobrir el centre d'internament d'estrangers de Fuerteventura.

Aquest dimecres al vespre, a les costes de Cadis també van rescatar una cinquantena de persones que anaven en un bot pneumàtic. La llanxa va ser rescatada per una embarcació de Salvament Marítim a unes 5 milles del Cap Roche. Els migrants els han traslladat al port d'Algesires.

L'arribada a les costes espanyoles s'ha incrementat des del desembre passat. Fa dues setmanes, diverses pateres van intentar arribar a les costes d'Andalusia i les Illes Canàries. Més de 200 migrants que anaven en aquestes embarcacions van haver de ser rescatats. Les bones condicions meteorològiques han fet que hagin augmentat els intents de desplaçar-se a Espanya en patera.

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humans
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut