Ramallah

Mor un jove palestí per trets de soldats israelians en una manifestació a Cisjordània

Un jove palestí de 16 anys ha mort per trets de les forces israelianes al poblat pròxim a Nablus, al nord de Cisjordània, i un altre ha resultat ferit greu en una manifestació. Alguns testimonis asseguren que l'exèrcit israelià ha impedit que el personal mèdic atengués la víctima mortal. El jove protestava contra l'anunci de les autoritats israelianes de construir nous assentament jueus a Cisjordània.

Actualitzat
La situació és tensa a Cisjordània després que Israel hagi anunciat que continuarà autoritzant la construcció d'assentaments jueus a la zona. Aquest dissabte s'ha produït la primera víctima mortal, un jove palestí de 16 anys, Mohamed Ibrahim Qadus, mort per foc israelià. La víctima ha estat traslladada amb ferides greus a l'hospital de Nablus, on ha ingressat ja mort, en un cotxe particular. Alguns testimonis asseguren que l'exèrcit no ha deixat que el personal de la Mitja Lluna l'atengués.

Ban Ki-moon també exigeix que s'aturi la construcció als assentaments

La mort del jove palestí coincideix amb la visita a Cisjordània del secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, que també ha demanat al govern d'Israel que aturi les construccions jueves dins territoris palestins. La reclamació de Ban Ki-moon se suma a les fetes per Moscou, els Estats Units, la Unió Europea i Rússia. En la seva gira pel Pròxim Orient, el màxim representat de l'ONU pretén aconseguir un compromís per reactivar el procés de pau.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut