Mor un home en l'incendi d'una casa a Vilallobent, a Puigcerdà
A l'habitatge hi vivien un matrimoni de gent gran

Mor un home en l'incendi d'una casa a Vilallobent, a Puigcerdà

Una segona persona s'ha intoxicat pel fum i ha estat trasllada a l'Hospital de la Cerdanya

Actualitzat

Una persona ha mort aquesta matinada en l'incendi d'una casa a Vilallobent, a Puigcerdà (Cerdanya), segons han informat els Bombers. El foc ha cremat una planta baixa i part d'un primer pis.

La víctima és un home d'edat avançada que vivia a l'habitatge. A causa de l'incendi també ha resultat ferida una dona, que se l'han endut en ambulància, intoxicada pel fum, i es recupera a l'Hospital de la Cerdanya.

El cos d'emergències va rebre un avís poc després de les 12 de la nit per un incendi a la casa del número 1 del carrer Major de Vilallobent. Quan els bombers hi van arribar el foc estava totalment desenvolupat i afectava la planta baixa de la casa.

Mor un home en l'incendi d'una casa a Vilallobent, a Puigcerdà
El foc ha afectat, sobretot, la planta baixa de la casa

A l'habitatge hi vivia un matrimoni gran que rebia ajuda del serveis socials, però no de manera permanent. Les dues persones estaven a l'interior de la casa quan es va produir el foc.

L'home, amb mobilitat reduida, es trobava en una de les habitacions i quan el van poder evacuar a l'exterior per la façana, el sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van confirmar la seva mort. L'altra persona va poder sortir pel seu propi peu però ha estat traslladada a l'Hospital de la Cerdanya per inhalació de fum.

El foc s'hauria originat en una estufa elèctrica, probablement perquè tenia una manta al damunt.
 

L'incendi ha cremat totalment la planta baixa, on hi havia el matrimoni, i parcialment el primer pis, a l'interior del qual no hi havia ningú.

Mor un home en l'incendi d'una casa a Vilallobent, a Puigcerdà
La planta baixa ha quedat greument afectada

Després d'apagar les flames s'han revisat els punts calents, s'ha ventilat i s'ha precintat la casa a l'espera que, aquest matí, l'arquitecte municipal faci valoració dels danys estructurals. S'ha certificat també que la casa del costat no ha quedat afectada.

Mor un home en l'incendi d'una casa a Vilallobent, a Puigcerdà
Els Mossos han precintat la casa

Els Bombers hi han desplaçat set dotacions; el SEM, dues ambulàncies; els Mossos, tres patrulles, i també hi havia efectius de la Policia Local. Els Mossos s'han fet càrrec de la investigació i de les diligències judicials.

ARXIVAT A:
IncendisBombers
Anar al contingut