El Circ de Tromosa, on hi ha el pic des d'on ha caigut l'escalador
El Circ de Tromosa, on hi ha el pic des d'on ha caigut l'escalador

Mor un escalador de Barcelona que ha caigut al pic de Tromosa, a Osca

La víctima és un home de 55 anys, veí de Barcelona, que anava amb un company, que ha sortit il·lès

RedaccióActualitzat

Un home de 55 anys, veí de Barcelona, ha mort mentre escalava al Pirineu d'Osca. Segons informa la Guàrdia Civil, l'home va caure aquest dissabte mentre feia escalada al pic de Tromosa, al terme municipal de Bielsa.

La Guàrdia Civil va rebre l'avís cap a la una del migdia. Un muntanyenc els va alertar que havia sentit un soroll de caiguda de pedres i crits d'una persona que demanava ajuda.

Els equips de rescat van acudir a la zona i van trobar una persona que demanava auxili des de la paret. Era un altre home de 55 anys i també de Barcelona que acompanyava l'escalador accidentat.

El Grup de Rescat Especial d'Intervenció en Muntanya (GREIM) de Boltanya va trobar el cos de l'escalador barceloní en una canal. Van demanar reforços per rescatar-lo i ajudar el company que encara era a la paret.

El rescat va ser força complicat a causa del fort vent que bufava a la zona. De fet, els pilots de l'helicòpter que va rescatar l'escalador il·lès va haver de fer diversos intents per acostar-se a la zona on havia quedat atrapat. 

El rescat dels dos excursionistes va durar més de vuit hores. L'home mort el van traslladar al tanatori i el company sa i estalvi el van poder rescatar amb l'helicòpter i portar-lo a Boltanya.

Segons les primeres hipòtesis, l'escalador mort va relliscar i posteriorment es va precipitar al buit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut