El dofí mentre era rescatat a la platja de Can Comes. (Foto: ACN)
El dofí mentre era rescatat a la platja de Can Comes. (Foto: ACN)
Castelló d'Empúries

Mor un dofí que havia aparegut en una platja de Castelló d'Empúries

El dofí l'han trobat aquest dimecres al matí a la platja Can Comes de Castelló d'Empúries amb ferides i visiblement debilitat. L'animal s'apropava perillosament a la platja i corria el risc de quedar-se atrapat a la sorra. Tècnics del Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) han intervingut per traslladar l'animal a la desembocadura del riu Fluvià amb un vehicle equipat per al transport de cetacis vius, però l'animal no ha pogut suportar tot el recorregut i ha mort.

Actualitzat
Des de les onze del matí d'aquest dimecres, durant unes tres hores, dues persones han acompanyat el dofí, nedant amb ell, per evitar que arribés a la sorra de la platja Can Comes. Tan bon punt han arribat els veterinaris, uns tècnics han embolcallat l'animal amb dues mantes remullades amb aigua per evitar que es deshidratés. Es tracatava d'un exemplar adult de dofí llistat, una espècie molt típica del mar Mediterrani.

La Fundació CRAM, dedicada a la conservació i a la recuperació d'animals marins, s'ha fet càrrec de l'animal i volia traslladar-lo fins a la desembocadura del riu Fluvià per tornar-lo a un mar més tranquil. Per fer-ho, tenien una furgoneta equipada amb un matalàs impermeable i un sistema que evita que els cetacis es dessequin.

El dofí, però, no ha pogut resistir l'itinerari de 15 minuts i s'ha mort. Els tècnics del CRAM portaran l'animal a les seves instal·lacions del Prat de Llobregat, on li practicaran una autòpsia per determinar les causes de la mort i saber per quin motiu s'acostava el dofí a la platja.
Anar al contingut