Trini López a Palm Springs, el 2015

Mor Trini López, famós per l'èxit "If I had a Hammer" i el paper a "Els 12 del patíbul"

El cantant, guitarrista i actor nord-americà ha mort als 83 anys a causa de la Covid-19

Actualitzat

Trini López, cantant i guitarrista nord americà dels anys seixanta, que es va fer famós per la cançó "If I had a Hammer", o coneguda com "El martillo", ha mort als 83 anys a causa de la Covid-19.

López va morir dimarts per complicacions de la malaltia en un hospital de Palm Springs. López, nascut a Dallas, Texas, de pares mexicans, va començar la seva carrera als 15 anys quan va gravar per al segell de Frank Sinatra, Reprise Records. Va dissenyar dues guitarres d'autor per a la marca Gibson i va ser durant anys un dels caps de cartell a Las Vegas.

López va portar un aire llatí a la versió de "Si jo tingués un martell", escrita per Pete Seeger i Lee Hays, que el va fer famós. El 1963, va ser un èxit mundial que va arribar al número 3 de la Billboard Hot 100. López va gravar més de 60 àlbums.

 

La fama el va portar a participar en un referent del cinema bèl·lic, "Els dotze del patíbul" (!967), de Robert Aldrich. En aquest film, on va fer el paper d'un condemnat anomenat Pedro Jiménez, va compartir repartiment amb Ernest Borgnine, Charles Bronson, Jim Brown, John Cassavetes, George Kennedy, Robert Ryan, Telly Savalas i Donald Sutherland.

López en el paper de Pedro Jiménez, a "Els dotze del patíbul" (EuPress/MGM)

 

A la banda sonora de la pel·lícula, López va interpretar una cançó: "Brumble bush"

 

 

Després, va tenir papers i participacions en altres pel·lícules i sèries de televisió.

ARXIVAT A:
ObituariMúsicaCinema
Anar al contingut