Sue Lyon en un dels fotogrames de "Lolita" el 1962
Sue Lyon en un dels fotogrames de "Lolita" el 1962

Mor Sue Lyon, l'actriu de "Lolita", als 73 anys

RedaccióActualitzat

L'actriu Sue Lyon va morir el dia de Sant Esteve als 73 anys. Segons publica el diari The New York Times, la salut de Lyon havia anat empitjorant en els últims temps.

Sue Lyon es va fer coneguda als anys 60 amb la interpretació de "Lolita", l'adaptació cinematogràfica de Stanley Kubrick de la novel·la de Vladimir Nabokov. Lyon, que llavors tenia 14 anys, ha esdevingut la imatge immortal de la nena de 12 anys protagonista de l'obra:

 

Nabokov mateix la va descriure com "la nimfa perfecta", un cop va veure la seva encarnació de la nena objecte del desig d'un professor universitari. El film, com el llibre, va provocar una gran polèmica pel tractament que fa de la relació entre l'home adult i la noia menor d'edat.

Lyon va aconseguir el paper entre més de 800 aspirants. Va aconseguir un Globus d'Or a l'actriu més prometedora per la seva intepretació. Una previsió que no es va acabar complint. Lyon va encadenar papers durant els anys 60, però no va acabar de fer-se un nom en la indústria del cinema. En total va protagonitzar dues dotzenes de pel·lícules i va participar en programes de televisió. El seu últim paper va ser el 1980.

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut